€ 28,- bij Gameshop Twente
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Ravenswatch - Legendary Edition, PS5 Review

4 februari 2026, laatste update op 4 februari 2026, 62 views Rapporteer

Ik ben altijd op zoek naar goede co-op games om samen te spelen, met een vriend of met mijn vrouw. Ravenswatch dook de voorbije tijd regelmatig op in YouTube-video’s en toen ik het spel voor €12 in de uitverkoop zag, besloot ik de gok te wagen. Dat bleek een aangename verrassing.

Pluspunten

• co-op mode tot 4 spelers!
  • RogueLike
  • Uitdagend
  • leuke heroes
  • veel build variëteit

Minpunten

• beperkte variatie in enemies en map
  • geen meta-progressie
  • weinig verhaal

Wat Ravenswatch meteen goed doet, is het gevoel van samen ontdekken. De maps verkennen, events tegenkomen en gaandeweg leren wat alles precies doet, werkt bijzonder goed in co-op. Je bent voortdurend bezig met overleg: welke route nemen we, welk event pakken we mee, en hoe benutten we de beperkte tijd in een run zo efficiënt mogelijk? Dat geeft elke pot een licht tactisch randje zonder dat het ingewikkeld wordt.

Een groot deel van het plezier zit in het uitpluizen van items en talents. Je leest, vergelijkt en bespreekt constant wat wel en niet werkt binnen een build. Sommige keuzes voelen meteen krachtig aan, andere blijken pas later in een run echt te klikken. Dat experimenteren is leuk en wordt versterkt doordat verschillende heroes duidelijke synergieën met elkaar hebben. In co-op voelt het daardoor soms alsof je samen een “team-build” aan het maken bent, in plaats van twee losse personages die toevallig naast elkaar vechten.

Er is ook lichte meta-progressie aanwezig: na enkele potjes speel je nieuwe skills vrij. Dat zorgt voor een gevoel van vooruitgang, maar blijft bewust beperkt. De focus ligt duidelijk op wat je binnen een run doet, niet op langdurig grinden of permanent sterker worden zoals in sommige roguelites.

Het verhaal is aanwezig, maar duidelijk ondergeschikt. Er is lore en context, maar het spel leunt er niet zwaar op. Wie op zoek is naar uitgebreide dialogen of narratieve ontwikkeling zoals in Hades, zal dat hier minder vinden. Ravenswatch kiest ervoor om gameplay en co-op centraal te zetten, en dat is ook waar het spel het sterkst in is.

Al met al voelt Ravenswatch als een game die vooral tot zijn recht komt samen met anderen. Het is geen allesomvattende roguelike met een episch verhaal, maar wel een solide, tactische en verrassend leuke co-op ervaring waarin ontdekken, bouwen en samenwerken centraal staan — zeker voor die prijs een aanrader.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Ravenswatch - Legendary Edition, PS5?