2. Specificaties | Gebruikersreviews

Simwallet van Odido (per maand) Review

4 februari 2026, laatste update op 4 februari 2026, 55 views Rapporteer
Testpanel +1

Ik heb vanuit het Tweakers testpanel de vernieuwde Sim wallet mogen testen. Afgelopen weekend ben ik in het buitenland geweest en heb hier de Simkaart optimaal kunnen testen. De SIM wallet is een betaalbare optie langs je eigen mobiele abonnement om zo extra data toe te voegen wanneer dit nodig is, dit is mogelijk in zowel binnen- als buitenland. In het buitenland is het op basis van een bundelgrote terwijl je voor Nederland voor 2,50 per dag onbeperkt gebruik kan maken van het aantal MB's. Ik ben tevreden over de eerste inzichten en zal verder gaan met testen.

Pluspunten

• Snelle installatie
  • Duidelijke stappen vanuit de app
  • Snel switchen tussen verschillende landen
  • Enkel betalen voor het aantal dagen dat het nodig is
  • verbinding delen met andere apparaten is mogelijk

Minpunten

• Na activatie E-sim is de verbinding niet direct op volle snelheid
  • verbinding iets minder tov standaard Odido netwerk

Gebruiksgemak

Voordat je gebruik kan maken van de Odido Simwallet dien je de app van Simwallet te downloaden uit de APP of Playstore, voor het gebruik van de applicatie hoef je geen account aan te maken. Binnen de applicatie zie je direct de opties om een e-simkaart aan te schaffen. Hierin kies je voor welk land je graag een E-sim wenst en voor welke periode je deze wenst aan te schaffen. Hierna kan je direct in de app de bundel aanschaffen en betalen via je eigen gewenste betaalmethode. Voor Nederland kies je voor het aantal dagen dat je wenst gebruik te maken van de extra MB's en voor het buitenland kies je voor het aantal dagen/MB's. Dit is opgedeeld in verschillende staffels, waarbij meer dagen ook meer MB's geeft. Dus verwacht je veel data te verbruiken in een korte periode is het wellicht verstandig om een bundel aan te schaffen voor meerdere dagen.

Na de aanschaf krijg je op het scherm eenvoudige uitleg hoe de e-sim toe te voegen aan je mobiele telefoon. Letop dat dit enkel data bevat en geen voice. Je kan alle landen op het zelfde e-simkaartje zetten, hierdoor hoef je niet iedere keer een andere simkaart te koppelen wanneer je het wenst te gebruiken in een ander land.
Kortom binnen een zeer korte tijd ben je up and running met je e-simkaart in het land van bestemming zonder veel poespas.

Prestaties

Na het toevoegen van de SIM kaart lijkt het erop dat het even nodig heeft om de optimale snelheid erdoor te krijgen. Ik heb direct na de aanschaf een speedtest gedaan en toen kwam de snelheid niet boven de 1Mb uit. Terwijl later op dezelfde plek wel de hogere snelheden werden gehaald. Het lijkt ook dat het signaal lager ligt tov mijn eigen Odido SIM kaart welke in de telefoon zit.

Prijs

De prijs van SimWallet valt me nog enigsinds mee wanneer je dit gebruikt voor een kortere periode. Wanneer je dit standaard wenst aan te hebben staan kom je al snel op een 35+ euro uit afhankelijk van je bestemming. Hier kan het voordeliger zijn om toch lokaal even een sim kaartje te regelen, dit simkaartje biedt enkel niet het gemak van het geen SimWallet wel brengt, alles in een app en snel kunnen schakelen.

Ervaring met het netwerk

Zoals eerder al geschreven lijkt het erop dat na het toevoegen van de e-sim het netwerk even de tijd heeft om de snelheid op te zetten. Daarna blijft de verbinding snel en stabiel, bij mij is ook tijdens het reizen het signaal niet weg gevallen. Deze test heb ik uitgevoerd met spotify met enkel online muziek zonder download.

Flexibiliteit
Met Odido SimWallet ben je flexibel in het gebruik van de verschillende simkaarten in de landen welke je kan selecteren in de app. Je switched snel en je zit ook nog eens nergens aan vast, je betaald van te voren voor een bepaalde periode en daarna loopt het automatisch af. Wil je het verlengen kan je een nieuwe betaling uitvoeren voor de nieuwe periode waarin je wenst gebruik te maken van de simkaart.

Heb jij ook een Simwallet van Odido (per maand)?