€ 868,- bij Plasmavisie
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Samsung Neo QLED QN90F 50" Titanium, Zwart Review

4 februari 2026, laatste update op 4 februari 2026, 17 views Rapporteer

Een upgrade in beeldweergave en schermgrootte komende van een vijf jaar oude Samsung QLED. Uitstekend beeld met matte finish. Zeer tevreden.

Pluspunten

• Mat scherm
  • Uitstekend beeld
  • Ingebouwde kabelmanagement aan de achterkant
  • Veel apps beschikbaar
  • Kleine intuitive afstandsbediening

Minpunten

• Toeters en bellen in het menu
  • Geluid
  • Kan minder strak tegen muur dan OLED

Deze tv is een upgrade voor een vijf jaar oude QLED van Samsung. We wilden een maatje groter en ik was benieuwd of we een stap konden maken op het gebied van HDR en beter, diepere, kleurweergave.

Omdat we een vrij lichte woonkamer hebben en er veel overdag gekeken wordt kwam ik er al snel achter dat een OLED geen goed idee was. Helaas, want de de S95 krijgt ontzettend goede reviews. En toen ik hoorde dat er matte schermen op de markt waren wist ik dat we dit moesten hebben. Een van mijn grootste ergernissen met de oude QLED was dat ik de hele tijd naar mijn eigen kop zit te kijken in de reflectie. Gun je niemand.

Toch het zoekfilter maar aangepast naar LCD, en toen kwam ik dit model tegen. Geen spijt van!

Ik vind het een prachtig beeld en de matte coating werkt fantastisch!

We hebben er voor het eerst ook een soundbar onder gezet, de Samsung Cinematic Q-series HW-QS700F. Dat werkt heel fijn samen (nadat ik de juiste HDMI poorten te pakken had) en er komt meer dan voldoende geluid uit, ik denk niet dat ik het volume ooit boven de 20 zal instellen. Wat ik wel jammer vind is dat er zo goed is nagedacht over de kabelmanagement van de TV zelf maar dan weer totaal niet voor de soundbar waar geheel links en geheel rechts nog twee kabels uitkomen die niet goed weg te werken zijn.

Heb jij ook een Samsung Neo QLED QN90F 50" Titanium, Zwart?