€ 23,- bij bol Plaza
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Denver SWC-338BU, Blauw Review

1 februari 2026, laatste update op 3 februari 2026, 2.645 views Rapporteer

LET OP: NEP SENSOREN ! Mijn muismat heeft volgens deze smartwatch een hartslag van 76 BPM en een zuurstofverzadiging van 98 procent. Verzonnen valse waardes zijn altijd gevaarlijk voor de gebruikers.
Dezelfde NEP waardes zie ik ook bij een houten plank en een stoffen stoel. Hier gaat dus iets goed mis.

Voor slechts 23 euro inclusief verzenden krijg je bij Denver zelf heel veel Smart Watch "waarde" (via BOL).
Denver is blijkbaar een Deense fabrikant, die zelf ook verkoopt.

Echter zijn de verschillen tussen diverse types Denver smartwatches niet helemaal duidelijk.

De accuduur is lang bij laag of gemiddeld gebruik.
Ik ga nog testen of de medische metingen zoals hartslag en zuurstof verzading wel echt goed werken met geijkte apparatuur.

Een aantal foto's zal ik in het grote review onderdeel plaatsen want die mogen hier niet.
Heb je nog vragen stel ze dan gerust.

Pluspunten

• Voor 23 euro een complete Smart Watch
  • Lange aacuduur bij licht gebruik
  • Heel hoge prijs / feature waarde
  • Medische functies: "Hartslag & Zuurstofverzadiging"
  • Stappen teller en slaap analyse
  • Zit comfortabel en steekt niet uit (hoogte & diameter)
  • Werkt ook zonder koppeling met smartphone

Minpunten

• LET OP: NEP SENSOREN met valse waardes !!!
  • Menu's zijn een klein beetje lastig + verborgen items
  • Onduidelijke verschillen tussen diverse Denver Types
  • Stappenteller mist kleine stappen, %sPO2 = 2% te hoog
  • Heel dun en kwetsbaar siliconen bandje

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Vooraf:
Gekocht via Plaza van BOL. Dat is normaal gesproken echt oppassen geblazen ivm heel veel oplichting.
Maar in dit geval gaat het om de fabrikant Denver zelf. Dat was voor mij vertrouwd genoeg om te kopen.
Ik heb geen binding met die fabrikant maar ik neem aan dat ze het niet kunnen veroorloven om hier op te lichten.

Edit: Inmiddels is gebleken dat de sensoren valse waardes weergeven wat dus link is wanneer je daar ook maar enig vertrouwen in denkt te hebben. Medisch gezien is dit geen knip voor de neus waard. Jammer, het was mooi geweest.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ghANxnxiChnKUBdZahjD5pbnB-o=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/ldUITgAzeSnml1ERjNhrb94W.jpg?f=user_large

Denver is een blijkbaar een Deens merk, dat wist ik nog niet. (Denver verkoopt direct zelf via BOL)
Voor maar 23 euro inclusief verzenden krijg je echt ontzettend veel waar voor je geld.
Helaas zijn de verschillen tussen de diverse Smart Watches niet helemaal duidelijk.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/bsi4moSzjv7ZQPRSomMijKACpT8=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/yH1KZGFrBqBA95BunVYxMgHx.png?f=user_large

N.B. Ik heb extreem dunne en smalle polsen en toch steekt dit ding dus nergens uit. (y)

De diverse Facing keuzes kun je bekijken in de tweakers gallery die ze alleemaal weer geeft.
Klik daarvoor op eigenschappen of prijzen voor de foto linkjes rechts boven.

Helaas geeft Denver zelf op hun product pagina veel minder info dan tweakers zelf.
Daar heb je dus niets aan.

Inmiddels heb ik een aantal van de medische functies kunnen testen met medische apparatuur.
Daarbij valt op dat de zuurstofverzadiging gemiddeld 2% te optimistisch is maar dat de hartslag meting echt perfect werkt.
De stappen teller lijkt goed te werken maar alleen voor de wat grotere stappen, kleine stappen tellen niet mee.

LET OP: NEP SENSOREN ! Mijn muismat heeft volgens deze smartwatch een hartslag van 76 BPM en een zuurstofverzadiging van 98 procent. Verzonnen valse waardes zijn altijd gevaarlijk voor alle gebruikers.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/8n9T12oORb6W7Xcv6VF5oHJ7YU0=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/b4SqJlRkcn182FhKr7SmjQkq.png?f=user_large
Bovenstaande afbeelding is de zuurstof verzadiging in het bloed gemeten boven op de arm.
Dat is minder gunstig dan de onderkant van de wijsvinger.
De afwijking lijkt ongeveer 2 procent te hoge waardes te geven.

Slaap analyse laat nog even op zich wachten.

De menu's zijn een beetje lastig maar het zal ook moeten wennen.
Gelukkig kan je ook de menu's zelf aanpassen naar smaak en naar wens.
Net als er diverse Watch facings mogelijk zijn.

Action verkoopt recent ook een aantal van deze Denver Smart Watches in hun online shop.
Maar daar betaal je meer verzendkosten dan via BOL.

Vooralsnog werkt deze smart Watch ook zonder koppeling aan een smartphone.
Vooral voor mensen die hun privacy beter willen beschermen kan dat handig zijn.

Bij licht gebruik zonder BT koppeling en alle extra mogelijkheden van smartphones erbij is het accu verlies nu 1% per 6 uur. Hij zou onder die omstandigheden dus 25 dagen mee moeten gaan op de accu. Dat zal in de praktijk op termijn wel minder zijn maar 1 of 2 weken ga je dan wel halen. Denver heeft het zelf over 4 dagen normaal gebruik en 12 stand by. Zie hun eigen specs onderaan deze review. Maar volgens mij moet je veel langer halen bij licht gebruik.

Er zit een speciale laadkabel bij met unieke weg klap contacten op de Smart Watch. Die kabel moet je dus niet kwijtraken !

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/uQ00OMwV9ZiX8yEp1wR8fa9fWpg=/fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():strip_exif()/f/image/vLm8WrOJfpIciANNIESNPOot.png?f=user_large

Nog te doen: de baksteen test, hoe hoog is de hartslag en zuurstofverzadiging van een baksteen.
(Maw: de fake sensor test)

Disclosure: Ik heb geen enkele band of afhankelijkheid met Denver, Action of BOL.
Ik koop zelf mijn producten uit eigen financiële middelen en ben daardoor altijd 100% onafhankelijk.
De enige beperking aan mijn reviews zijn de financiële middelen die ik heb en het jaarlijkse kosten plaatje.
Daardoor kan ik geen heel erg dure producten reviewen. Daarvoor zijn commerciële reviews van derden beschikbaar.

De belangrijkste specs op een rij:

1.38" TFT Full Touch 240x240 screen display
Slim Design, 44,6 mm diameter
Bluetooth Voice Calling
Built-in heart rate, blood pressure and blood oxygen
Quick access to common-used menu
Notification Pop up
Push various clockface and Customize Own Design
Allow to answer or reject calls from your wrist
100+ Multisport Training
Google Assistant and Siri assistant
IP67 Waterproof
ABS Case
Battery size: 210mAh
Usage time: up to 4 days
Standby time: up to 12 days
APP: Denver smart life plus

Op speciaal verzoek, de OXY en BPM waardes via medische apparatuur op de muismat.
Wanneer er geen meting mogelijk is hoor je bij goede apparatuur deze melding te krijgen: FINGER OUT.
Dat ziet er gemeten op dezelfde Muismat dan zo uit voor zuurstofverzadiging en slagen per minuut voor het hart:

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/3GQ-M8RaQCM3MMZeFEjaEr-9r7E=/fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():strip_exif()/f/image/FWhjckAGEw7JaSX9uMuxZ4GZ.jpg?f=user_large
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Denver SWC-338BU, Blauw?

Ik heb er respect voor dat je zo'n uitgebreide review hebt willen maken voor dit product. Ik klikte alleen op de titel vanwege de eerste zin over de nepsensor, om te lezen wat daar achter zit.
Maar vervolgens test je nog accuduur en van alles wat bij een smartwatch van toepassing is. Alsof welk ander onderwerp dan ook iemand alsnog zou laten besluiten het horloge toch een kans te geven. Ik zou de battery indicator niet eens meer vertrouwen.. Of de tijd..
Dank je. (y)

Het vergt inderdaad enige uitleg.

Ik schreef deze review merendeels op dag 1 serieus in de verwachting dat deze smartwatch te vertrouwen was. Pas de volgende dag deed ik de "baksteen test" zoals onder aan de review ook staat vermeld. Toen gingen dus alle alarmbellen af. Daarop moest ik dus ineens een heleboel radicaal aanpassen aan de review.

Maar het lukt natuurlijk nooit om de hele strekking van een review 180 graden te draaien.
In een poging de onjuiste metingen te begrijpen: Komen deze overeen met je eigen meetwaarden? Wat toont het horloge wanneer deze 'lucht' meet? Ik kan me voorstellen dat er een bepaalde demping op de meting zit, of dat bij 'geen meting' gekozen wordt om de laatste bekende waarde te tonen. Dit om te voorkomen dat bij het missen van een enkele hartslag door beweging oid,de waarde direct 0 bpm wordt. Dat maakt het geen betrouwbaar medisch meetapparaat, maar zo is het ook niet bedoeld, uit de handleiding:

"Deze smartwatch is bedoeld voor het
monitoren van fitnessgerelateerde
meetgegevens zoals hartslag, zuurstof in het
bloed, gelopen of gerunde afstand,
calorieverbruik en slaapkwaliteit. De
gemeten gegevens mogen niet worden
gebruikt voor medische, ambulante of
dieetreferenties."
Bij dezelfde muismat krijg je via medische OXY meter apparatuur het bericht: "FINGER OUT".
Gewoon zoals het hoort. Een afbeelding daarvan kan je hier vinden:

Voor de zekerheid plaats ik deze afbeelding ook nog even in de review dan is hij direct zichtbaar.
Leuk dit gelezen te hebben, ben zelf in het bezit van een Denver horloge SWC-387 en gekocht bij de Action heb dit horloge gekocht uitsluitend omdat er werd gezegd dat hij ook je "Bloeddruk" kon meten en daar was ik benieuwd naar.

Nu heb ik zelf een Huawei GT3 watch die de saturatie kan meten en de hardslag en nog meer natuurlijk maar niet de bloeddruk.

Soms doe ik hem om juist om even te meten voor de bloeddruk maar de andere metingen laat ik links liggen, moet wel zeggen dat de hardslag behoorlijk gelijk loopt met de GT3 en mijn Saturatiemeter zelfde als jou plaatje waar ook de hardslag word vermeld. Heb mijn muismat geprobeerd te meten maar dan zegt het horloge keurig dat ik hem moet omdoen en het nog 1x moet proberen, dus dat lukt dus niet.

Nu heb ik volgende week weer mijn 6 maandelijkse controle voor suiker, bloeddruk en nog meer, dan neem ik hem mee om eens te kijken of zijn de meting van mijn bloeddruk overeen komt met het horloge.

Zal de uitslag daarvan hier plaatsen.

[Reactie gewijzigd door djfox741 op 5 februari 2026 13:51]

Hoi, dank je voor je reactie en info. (y) Misschien werkt jouw type net iets anders maar die van mij geeft ook een melding dat er opnieuw moet worden gemeten bij beweging van de smartwatch. Zowel op de pols als op de muismat. Alle waarden zitten hier ook precies in de buurt van normaal waarden, dus 98% SAT OXY en 70 BPM Pulse. Zowel op de pols als op de muismat. Dan lijkt het dus net alsof hij "goed" werkt.

Hoe goed bloeddruk meten werkt via dit soort LED sensoren durf ik niet te zeggen. Maar alle medische apparatuur werkt eigenlijk alleen met een drukband. Zowel voor thuis als in het ziekenhuis.

Maar ik ben zeker benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen met je half jaarlijkse controle.
Laat maar weten.
Uitgebreide review! Als ik een beetje water bij de wijn mag schenken geven professionele medische sensoren ook weleens spookwaardes. De lucht heeft een hartslag en een metalen infuuspaal heeft een saturatiewaarde van 68%. Het is goed om te realiseren dat plethysmogram (de meet techniek waarop de hartslag en saturatiemeter werkt) ook kwetsbaarheden heeft wanneer lichtinval en dus de meting beïnvloed wordt. Dit geldt voor patiënten met een donkere huidskleur, nagellak, infuuspalen en blijkbaar ook muismatten. Mocht ik een baksteen als patiënt krijgen in het ziekenhuis zal ik er eens een saturatiemeter tegenaan gooien voor je 😂

Thanks voor je review
Dank dank dank. :)

Ik moest het even opzoeken maar heb nu wel een verklaring waarom die Oxy meters altijd rood licht geven. Althans zo interpreteer ik het. Het gaat blijkbaar om infrarood verschillen. Daarmee zouden de groene Led sensoren (W.O. deze Denver) al minder geschikt zijn voor dit type metingen.

Volgens een AI zoekopdracht:

""Een plethysmogram is een grafische weergave van volumeveranderingen in lichaamsdelen, vaak gebruikt in pulsoximeters om bloedvolumevariaties tijdens de hartslag (systole) weer te geven. Het toont de perifere bloedvulling, meet hartslag en zuurstofsaturatie, en helpt bij het detecteren van onregelmatigheden.

Kernpunten over het plethysmogram:
Werking: Het maakt gebruik van fotoplethysmografie (PPG), waarbij sensoren (infraroodlicht) veranderingen in bloedvolume in haarvaten meten.

Toepassingen: Wordt op grote schaal gebruikt in klinische settings voor het monitoren van patiënten, het meten van hartslag, bloeddoorstroming en de effectiviteit van de perifeer circulatie.

Interpretatie: Een regelmatig, golvend patroon duidt op een goede doorbloeding, terwijl onregelmatigheden kunnen wijzen op problemen.

Soorten: Naast vinger- of oorclips (pulsoximeters) bestaat er ook whole-body plethysmografie voor ademhalingsmetingen.

Interpretatie & Stress: Het plethysmogram kan ook informatie geven over stressniveaus en veroudering van bloedvaten.

Het is een essentieel, non-invasief hulpmiddel in de moderne gezondheidszorg""".

Die infuuspaal is er overigens slecht aan toe met 68% saturatie waarde. Die moet aan de zuurstof. :P
Net als ik, want humor is vaak moeilijk te vinden op Tnet, maar vandaag is een uitzondering. (y)
Ik heb hetzelfde met een bluetooth hartslagband die ik gekocht heb voor een crosstrainer (focus fitnes), ik verwachte betere waarden maar of ik hem wel of niet om doe hij geeft hetzelfde door. Het heeft allemaal goede reviews en AI raadde het ook aan (door die reviews denk ik, niet dat ik blind een AI advies opvolg).

[Reactie gewijzigd door Marzman op 10 februari 2026 10:59]

@keuringsdienst Nou ben weer wat wijzer en na de laatste berichten hier gelezen te hebben snap ik ook dat deze horloge's niet met een korreltje zout genomen moet worden maar met een komplete zoutmijn.

De waardes die het aangaf tezamen met de bloeddrukmeter bij de Huisarts ondersteunster [POH] zou ik nu bij @FlowShotz opgenomen zijn, 76 onderdruk [vrij overeenkomend] 96 bovendruk terwijl ik op de fiets was en mij nog heb moeten haasten omdat ik laat was, juiste waarde 138 | totaal 78/138

De saturatie geeft hij standaard 99 aan en om het iets geloofwaardiger te lijken, zakt hij dan naar 97 en vervolgens weer naar 98, terwijl ik op hetzelfde moment de saturatie meter aan mijn vinger heb die ten hoogste 95 aangeeft, waar ik dan al blij mee ben omdat ik COPD 2 heb.

De hartslag had ik al gezegd dat die behoorlijk in lijn was met mijn Huawei GT3 en de saturatie meter die de hartslag ook aangeeft, zo dat was mijn bevindingen en het zou toch wat zijn geweest dat zo'n horloge dit had gekund, terwijl een smartwatch van honderde euries dit niet kan.

Wel goed van je dat je overigens deze moeite heb genomen (y)
Dank je voor de update. (y)

Er is hier idd wel wat meer aan de hand dan alleen deze Denver die niet goed werkt.
Met nog geen 2000 kijkers zijn er dus nog 18 miljoen Nederlanders die dit niet weten.
Ik zit momenteel tot boven mijn macht in de extreme mantelzorg klussen, maar dit is groter dan jij en ik.

Dus misschien moet een andere partij zich hierover gaan buigen zodat breder bekend raakt dat hier iets goed mis gaat en je dus helemaal niet kan vertrouwen op deze technieken.

Maar eens een nachtje over slapen.... :O
Dat zijn wel heel veel aannames. De veronderstelling dat er altijd een lineair verband is tussen prijs prestatie gaat al heel lang niet meer op. Ook zijn de kosten voor een goede HR OXY sensor gewoon ontzettend laag. Dat blijkt o.a. uit de heel erg lage kostprijs inclusief winst voor de overal verkrijgbare OXY meters. Dat wil zeggen vanaf 3 euro voor het hele apparaat inclusief verpakking, 2x AAA en uitgebreide handleiding.

Dan nog is het wel degelijk relevant dat er smartwatches verkrijgbaar zijn die valse NEP waardes geven.

Merk ook op dat bij bv Apple iedereen wel weet waar een groot deel van de kostprijs uit bestaat.

Ik ben overigens wel benieuwd wat er gaat gebeuren, mocht iemand een Apple smartwatch of andere dure variant hebben en de moeite nemen om ook een muismat te testen op OXY en HR....? :)