€ 69,- bij bol
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Sony ULT Field 1 Zwart Review

1 februari 2026, laatste update op 1 februari 2026, 5 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik ben over het algmeen zeer tevreden over deze speaker. Eigenlijk de hele ULT-lineup is een hele upgrade t.o.v. hun vorige generatie speakers. Is het beter dan JBL nee dat wil ik niet zeggen. Is het dan slechter dan JBL. Nee dat is helemaal niet het geval. Daarom is deze speaker dus gewoon een aanrader, vooral omdat het wel goedkoper is dan een JBL Flip 6/7. Die speakers hebben ook geen microfoon ingebouwd.

Pluspunten

• Microfoon ingebouwd
  • Geluid is prima (vergelijkbaar met JBL Flip 6)
  • IP67 + USB-port afgedekt (roest, stof, water vrij)
  • Prijs/Kwaliteit dik in orde
  • Op twee manieren op te hangen
  • Staat stevig op zijn plek door afgevlakte vorm
  • Ziet er mooi en stevig omgeven uit.

Minpunten

• 3-band EQ
  • Geen LDAC support (wel SBC en AAC)
  • Geen partyconnect
  • Geluid is zonder EQ of ULT flat

Sinds de introductie van de ULT-line up heeft Sony wat mij betreft de kroon afgepakt van JBL. Ook deze ULT-field 1 stelt zeker niet teleur. Hij kan zich goed meten met de flip 6 als het om geluidskwaliteit gaat. Wellicht dat de filp 6 ietsje harder gaat, maar uiteindelijk leveren beide speakers voor de prijs het geluid dat we verwachten.

Waar Sony wel duidelijk een voorsprong in heeft is de toevoeging van een microfoon en de bouwkwaliteit.
Waarom bouwkwaliteit, zal ik jullie uitleggen. JBL speakers maken gebruik van silliconen rubberen pads om de speaker positie stabiel en instand te houden. Echter die silliconen pads vallen al na een paar maanden (na regelmatig gebruik) af van de speaker (zie foto's). Moet je nagaan dat zelfs de dure Boombox 3 dit probleem heeft. Dit vind ik zo'n grote schande dat ik daarom nooit meer een JBL speaker meer koop. Sony heeft dit slim aangepakt door één van de kanten recht af te vlakken. Daardoor blijft deze heel stabiel op zijn plek staan (zie foto).

Geluid:
Het geluid is goed, zeker met ULT knop kan deze meten met een JBL Flip 6. Ook gaat hij hard genoeg voor deze formaat speaker. Wat ik wel jammer vind is dat zonder deze ULT knop aan ik deze speaker wat flat vind horen klinken. De 3-band EQ en de ULT knop zijn echt een waardevolle toevoeging. De bas is ook verder prima in balans. Niet overdreven, maar gewoon OK. Ik zelf heb er twee van gekocht, want gebruik er één als vakantie/reis speaker.

Bouwkwaliteit:
Prima deze is IP67 gecertificeerd. Daarnaast zou deze speaker een certificaat hebben voor shock en roest vrij. Dus deze speaker is dus heel geschikt voor de badkamer, waar water en stoom voortdurend aanwezig is.

Conclusie:
Zoek je een goedkope draagbare compacte speaker die ook nog goed klinkt. Dan kan ik je dit van harte aanbevelen. Ik zou de JBL flip 6/7 afraden vanwege die rubberen pads die er afvallen na paar maanden (en niet te lijmen valt).

Heb jij ook een Sony ULT Field 1 Zwart?