€ 908,21 bij MediaMarkt
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

ASUS Vivobook S16 M3607HA-RP052W Review

31 januari 2026, laatste update op 31 januari 2026, 5 views Rapporteer
Product gekocht 0

Een goede laptop die aan de verwachting van een 2025/26 apparaat voldoet.

Pluspunten

• Goede laptop
  • Snel
  • Goede bouwkwaliteit
  • Goed toetsenbord en touchpad.

Minpunten

• Geen MicroSD lezer

Ik heb deze laptop gekozen nadat ik 2 keer achter elkaar een IdeaPad Slim 5 heb terug gebracht omdat deze kapot gingen. Ben voor deze Asus VivoBook gegaan omdat die vergelijkbaar is met een IdeaPad, maar een heel ander merk is en hopelijk dezelfde problemen niet heeft. En deze laptop bevalt prima.

Ik gebruik deze laptop voor 3D modellering met SolidWorks, schoolwerk en licht gamen.

De specificaties van mijn model: AMD Ryzen 7 260 met Radeon 780M iGPU, 32GB RAM en 1TB NVMe schijf.

Ik merkte bij het eerste gebruik al gelijk dat het toetsenbord en touchpad heel fijn zijn en vooral veel stiller dan de IdeaPad. Kwa bouwkwaliteit is het een kunststof chassis met aluminium deksel en de plaat aan de onderkant is ook van aluminium. Voelt stevig aan.

De CPU en GPU zijn bijzonder krachtig voor zo'n dunne laptop. In Fortnite behaalt de Radeon 780M over de 100fps op DirectX 12 modus en gemiddelde instellingen. Als je de ventilator modus op "Prestaties" zet via de MyAsus app gaan de stroom limieten ietsje omhoog en krijg je nog iets betere prestaties. Dit veroorzaakt wel een extreem luide ventilator, waarschijnlijk omdat de laptop zo dun is voor zo'n krachtige chip. Zelf gebruik ik deze modus niet omdat de ventilator de 6000RPM haalt en zó luid word dat je het spel niet meer kan horen. In de standaard modus blijft de ventilator onder de 4500RPM en blijven de prestaties nog steeds goed genoeg.

Er zit ook een NPU in maar het enige wat daar gebruikt van maakt is "Studio-effecten" voor de camera. Het voegt voor de rest niet veel toe.

Ik ben voor de 1080p LCD variant gegaan omdat OLED me niet trekt. De vorige laptops hadden een 2K-OLED scherm, maar ik betwijfel of dat het geld waard was. Deze LCD ondersteunt HDR en 144hz en dat is voor mij al goed genoeg.

De enige nadelen die ik tot nu toe ervaar is dat de laptop geen MicroSD lezer heeft, deze gebruikte ik nog wel eens voor 3D printen. Wel goed dat de laptop aan beide kanten een USB poort in plaats van 2 aan één kant wat je vaak ziet, dit is perfect voor mijn muis. Daarnaast nog iets wat ik heb opmerkt; de laptop verlaagt zijn stroomlimieten nogal naarmate de onderplaat opwarmt. Ik snap dat dat moet omdat je anders je benen verbrand als je hem op je schoot zou zetten, maar ik gebruik hem alleen op een tafel. Dus wat mij betreft mag die plaat zo heet worden als hij wil. Ik heb lieve constante prestaties.

De algemene ervaring van deze laptop is erg goed. Daarom krijgt hij van mij vijf sterren.

Heb jij ook een ASUS Vivobook S16 M3607HA-RP052W?