€ 429,- bij Megekko
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 Zwart Review

28 januari 2026, laatste update op 28 januari 2026, 10 views Rapporteer

Favoriete aspect
Wat voor mij echt het verschil maakt is het QD-OLED paneel. Zwart is ook écht zwart en kleuren knallen zonder overdreven te zijn. In games met donkere scenes zie je ineens veel meer detail. Tel daar de 240 Hz en de snelle responstijd bij op en alles voelt gewoon super strak en direct.

Waarom deze gekozen
Ik zocht specifiek een 27 inch 1440p monitor met hoge refreshrate, maar wilde geen standaard IPS meer. OLED was de volgende stap. Deze MSI viel op omdat hij die OLED-kwaliteit combineert met 240 Hz voor een relatief scherpe prijs. Veel alternatieven waren óf duurder óf misten net die combinatie.

Als je vooral gamet en een flinke stap wil maken in beeldkwaliteit, dan is dit echt een hele sterke keuze. Niet goedkoop, maar wel zo’n monitor waarvan je meteen denkt: ja, dit was het waard.

Pluspunten

• Contrast, zwartwaarden en kleuren zijn geweldig
  • 240 Hz + snelle responstijd
  • Strak design, voelt degelijk en niet schreeuwerig
  • Handige OLED-protect features om burn-in te beperken

Minpunten

• OLED blijft OLED: burn-in blijft iets om rekening mee te houden
  • Niet de felste monitor als je in een heel lichte kamer zit
  • Prijzig vergeleken met IPS, al krijg je daar wel wat voor terug

Review: MSI MAG 271QPX QD-OLED E2
Favoriete aspect

Waarom deze gekozen

Voldoet aan mijn behoeften?
Ja, dik. Voor gaming is dit precies wat ik wilde en eerlijk: hij overtreft m’n verwachtingen een beetje. Vooral hoe vloeiend alles aanvoelt en hoe groot het verschil is met een normale LCD had ik niet helemaal ingeschat. Ook voor films en series is het gewoon genieten.

Sterke punten
  • Beeldkwaliteit is top: contrast, zwartwaarden en kleuren zijn echt next-level
  • 240 Hz + snelle responstijd = perfect voor competitief gamen
  • Strak design, voelt degelijk en niet schreeuwerig
  • Handige OLED-protect features om burn-in te beperken
Zwakke punten
− OLED blijft OLED: burn-in blijft iets om rekening mee te houden
− Niet de felste monitor als je in een heel lichte kamer zit
− Prijzig vergeleken met IPS, al krijg je daar wel wat voor terug

Als je vooral gamet en een flinke stap wil maken in beeldkwaliteit, dan is dit echt een hele sterke keuze. Niet goedkoop, maar wel zo’n monitor waarvan je na een week denkt: ja, dit was het waard.

Heb jij ook een MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 Zwart?