€ 1.264,50 bij MegaMobile
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

ASUS ExpertBook P5 P5405CSA-NZ0195X Review

24 januari 2026, laatste update op 24 januari 2026, 23 views Rapporteer

Ik gebruik deze Asus ExpertBook dagelijks voor werk en privé. Het beeldscherm is helder en makkelijk instelbaar. Een minpuntje is het ontbreken van toetsenbordverlichting, wat lastig is in het donker. De batterijduur is echter uitstekend; ik kom er probleemloos bijna een hele werkdag mee door.

De laptop is krachtig genoeg voor zowel zakelijk gebruik als zwaardere AI-programma’s en games. Bij intensief gebruik is de ventilator wel hoorbaar, maar niet storend. Ook de audio is verrassend goed: muziek klinkt helder en tijdens meetings is het geluid kraakhelder.

De grootste pluspunten zijn de wifi en bluetooth. De verbinding is uiterst stabiel, zelfs als ik tijdens een call van zolder naar de keuken loop met mijn headset. Kortom: een krachtige, betrouwbare laptop voor wie werk en privé moeiteloos wil combineren.

Pluspunten

• Bluetooth
  • Wifi
  • Materiaal (Behuizing)

Minpunten

• Toetsenbord niet verlicht

Ik gebruik de laptop dagelijks voor mijn werk en privé voor af en toe een spelletje. Het beeldscherm is helder en qua felheid goed instelbaar via het toetsenbord. Dat laatste is daarentegen niet verlicht, wat jammer is als je graag in het donker werkt. De batterij is zeer fijn; ik kom met gemak bijna een hele werkdag door tijdens meetings waarbij ik de laptop nauwelijks hoef op te laden.

Deze Asus ExpertBook is vrij krachtig en daardoor geschikt voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Ideaal voor personen die niet continu willen switchen tussen werk en privé. Het is wel even wennen als je de laptop hard laat werken, zoals ik vaak doe met AI-programma’s: als hij warm wordt, is de waaier in de laptop hoorbaar (maar voor mij niet storend). Dit geldt ook als je zwaardere spelletjes doet.

Het geluid van de webcam is verrassend goed te noemen voor een laptop. Je kunt je muziek op de achtergrond afspelen met helder en mooi geluid; tijdens meetings is alles goed hoorbaar en het geluid ook echt kraakhelder.

De grootste verbazing zit hem voor mij persoonlijk vooral in de connectiviteit, zoals wifi en bluetooth! Voor werk loop ik veel rond, zowel thuis als op kantoor, en hij verliest nooit de verbinding. Dat geldt ook voor de bluetooth-headset; zo kan ik met gemak van zolder naar de keuken lopen zonder wegvallende verbindingen of haperingen!

Heb jij ook een ASUS ExpertBook P5 P5405CSA-NZ0195X?