€ 440,- bij Belsimpel
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

OPPO Reno14 5G, 12GB ram, 256GB opslag Groen Review

22 januari 2026, laatste update op 22 januari 2026, 17 views Rapporteer

Prachtige telefoon voor een mooie prijs en vooral aangeschaft vanwege de goede en veelzijdige camera's.

Pluspunten

• Degelijke telefoon
  • Veelzijdige camera's
  • Grote accu
  • Goed updatebeleid
  • Snelladen met 80W

Minpunten

• Bloatware

Omdat ik graag foto's maak met een smartphone, maar niet de hoofdprijs wil betalen, kwam ik uit bij de Oppo Reno14. Deze smartphone heeft een zeer goede hoofdcamera en zoomcamera (3½x) van 50 megapixels. Dat vind je bijna nergens voor zo'n €450,- De Reno14 komt ook zeer goed uit allerlei reviews die je op internet kunt vinden. Zo heeft deze telefoon een grote accu van 6000 mAh, is volledig waterdicht en ligt goed in hand vanwege het iets kleinere formaat, vergeleken met andere smartphones. Het besturingssysteem Color OS is een extra schil bovenop Android en dat werkt erg goed en snel. Helaas was er wel aardig wat Bloatware geïnstalleerd, maar binnen 5 minuten had ik dat alweer verwijderd. Het updatebeleid van de Reno14 is ook helemaal oké; 5 Android updates en 6 jaar beveiligings updates. Ik heb de Reno14 pas een paar dagen en ben al even wezen experimenteren met de camera. De foto's zien er fantastisch uit. Je kunt met gemak 7 of 14 keer inzoomen en dan blijven de foto's er goed scherp uitzien. Als je bijvoorbeeld 20 keer inzoomd, wordt het iets minder scherp, maar dat is nog best bruikbaar op een klein scherm. Dus ik ben zeer tevreden.

Heb jij ook een OPPO Reno14 5G, 12GB ram, 256GB opslag Groen?