Banishers: Ghosts of New Eden, PS5 Review
20 januari 2026, laatste update op 20 januari 2026, 14 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima qua met gamepass en het ziet er erg goed uit. De combat en de RPG elementen zijn leuk maar worden na verloop van tijd wel saai. De mainstory is boeiend en ben benieuwd hoe het afloopt, ik ben momenteel over de helft.
Pluspunten
- Gamepass
- Grafisch
- Veel te ontdekken
- Switchten van upgrades
- Sfeer
Minpunten
- Map is onduidelijk
- Gevechten zijn eentonig
- Sidequesten boeien me niet genoeg
3 van 5 sterren (Voldoende)
Prima game voor Game Pass, maar iets waar ik normaal niet veel geld aan zou uitgeven. De combat is goed uitgewerkt, maar wordt na verloop van tijd behoorlijk eentonig. De Void Travel-missies, die nodig zijn voor upgrades, voelen saai aan omdat je steeds dezelfde, onnodige routes moet afleggen. Daarnaast lijken de gebieden sterk op elkaar qua mechanics: telkens hetzelfde stukje klimmen of omlopen, wat snel gaat vervelen. Ook de sidequests weten mijn interesse niet echt vast te houden.
De RPG-elementen zijn daarentegen goed gedaan. Het is prettig dat je upgrades kunt wisselen zonder extra kosten of materialen. De hoofdverhaallijn is boeiend, vooral door het unieke mechanisme waarbij je aan het eind van elke missie of onderzoek moet kiezen om iemand te ‘blamen’ of te vergeven. Zoiets ben ik nog niet eerder tegengekomen in games, en het maakt het verhaal extra interessant. Ik ben dan ook benieuwd welke impact deze keuzes uiteindelijk zullen hebben.
Al met al is het een mooie game in een aantrekkelijke setting met een intrigerend verhaal. Het houdt net genoeg boeiend om door te spelen, ook al begint de combat na verloop van tijd te vervelen.