Dreame H15 Pro Heat Review
19 januari 2026, laatste update op 19 januari 2026, 24 views
Rapporteer
Product gekocht
Goeie poging om een hulp in het huishouden te zijn; komt echter met tal van nadelen waardoor ik het niet kan aanraden. Mooi en indrukwekkend net uit de doos, maar al snel volgt de werkelijkheid. Wellicht niet slechter dan de concurrentie, maar ook niet speciaal beter.
Pluspunten
- Mooi ontwerp
- futuristisch kuisen
Minpunten
- snel strepen, zelden vlekkeloos
- geur, bacteriehaard
- regelmatig verstopt
- voice assistent niet altijd hoorbaar boven werkvolume
- batterij in "heet water" modus snel leeg
- reservoirs relatief klein
- laadbak te kuisen na elke clean cycle
- duur voor wat het is
2 van 5 sterren (Slecht)
Heb het toestel nu bijna een jaar en spijtig genoeg moet ik zeggen dat het er allemaal beter uitziet van ver, dan van dichtbij. Het is niet zo dat er valse reclame gemaakt wordt of dat het toestel niet alles kan wat ervan beweerd wordt, maar in de praktijk werkt het toch wat anders. Een voorbeeldje wat ik in de reclame gezien heb. Iemand laat een ei of wat spaghetti vallen en neemt vlug de Dreame erbij. Toegegeven, het toestel kan en zal snel en relatief efficiënt alles van de grond halen. Maar daar stopt het niet bij. Als jij dat opgekuist ei langer dan een dag in dat ding laat zitten, kan je wel raden wat er zal gebeuren. Dus, je moet na zo goed als elke kuisbeurt de cleaning cycle in gang steken (30 minuten). En na zo'n cycle moet dan het vuil-water reservoir geleegd én gekuist worden, anders begint het alsnog te stinken. Er is niemand die dat twee keer gaat doen. De volgende keer neem je wel een beetje droog keukenpapier voor het ei en nog wat nat keukenpapier met wat glassex of zo om de vloer terug netjes te krijgen. Daarna alle papier in de vuilbak en verder geen werk meer. Ander voorbeeldje, ik heb zelf een kat. Hoewel haren door de borstelrol wel worden opgenomen, verdwijnen ze niet allemaal in het reservoir van het vuile water. Ze worden via een speciaal "tanden"systeem nog wel van de rol afgehaald, maar velen ervan blijven dan als een pluk steken net voor de smalle buisopening (2cm?) die naar het vuil water reservoir leidt. Resultaat, binnen de kortste keren wordt het vuile water niet meer goed opgezogen. Dan moet het toestel extra uit mekaar genomen worden, wil dat verholpen worden. Bijkomend, ook door de kat, kunnen er doorheen m'n appartement van die kattenbakkorreltjes verspreid liggen (blijft aan de pootjes hangen). Van die hele kleintjes die goed klonteren, dus niet van die iets grotere witte. Opnieuw het probleem van blijven steken, en vervelender, binnen de kortste keren geraakt zo'n korreltje vast in de rol en krijg je strepen (fijne strepen, door het korreltje zelf, maar ook soms strepen ter grootte van de rol, omdat die vies geworden is hierdoor). Uiteindelijk wil je het apparaat zo min mogelijk gebruiken en als je het gebruikt, wil je er dan in één keer zoveel mogelijk ruimtes mee doen. Maar hiervoor is het dan ook weer niet echt ontworpen, want is het proper water niet op, dan moet het vuil geleegd worden, of is de batterij aan opladen toe. Twee, drie grote ruimtes lukt nog (wel met de warmwater functie bedoel ik), maar 100m² in één keer mag je vergeten. Uiteindelijk wil je het toestel dan meer gebruiken als stofzuiger, maar daarvoor gebruik je beter een euhm... stofzuiger. Voor wat acht ik het dan wel geschikt? Voor vloeren die proper zijn wat langer proper te houden? Voor mensen die enkel maar wat stof en makkelijke zaken (zoals broodkruimels) willen van de grond halen? Ik weet het niet. En 't is niet dat het toestel het zonder uw hulp kan of dat je 's avond thuis komt in een proper huis. Nee. Je moet er zelf je tijd en moeite insteken.