€ 3.399,- bij Azerty
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

INNO3D GeForce RTX 5090 iChill Frostbite Pro Review

12 januari 2026, laatste update op 12 januari 2026, 106 views Rapporteer

Met de hoge prijs komt een product met top performance en straffe afwerkingsgraad. Houdt wel rekening dat niet alle fittings passen.

Pluspunten

• Performance
  • Afwerkingsgraad
  • Lage temperaturen

Minpunten

• Niet alle fittings passen
  • Coilwhine

Recent deze kaart aangekocht ter vervanging van een RTX3080. Een korte review na een dag in gebruik:
Plus:
  • Beest van een kaart, net zoals alle andere 5090's.
  • Afwerkingsgraad van deze kaart is top, maar wel te verwachten voor deze prijs.
Min:
  • Mijn kaart heeft toch wel wat coilwhine. Ik hoor dit vooral helemaal aan het begin van een game sessie. De fans en pomp worden geregeld op basis van water temperatuur, dus draaien de eerste minuten nog muisstil. Van zodra het water warm genoeg is gaan de fans en pomp draaien en is de coilwhine bijna niet meer te houden.
  • Niet alle fittings passen hierop, zie foto. Ik gebruik EKWB WAEK-1719 fittings, deze kan je niet gebruiken zonder een van de twee te verlengen! De gaten in de GPU liggen te dicht bij elkaar zodat ze niet allebei aangespannen kunnen worden. Ik heb bij een van de twee een verlengstuk gestoken, zo lukt het wel.
Setup:
De 5090 zit samen met een AMD 5800x3D in een waterkoeling setup met O11D Distro met DDC pomp en 2x 360MM EKWB Coolstream radiators met Noctua fans. Stress test met 3DMark Speed Way Stress Test. Ambient: 21°

Fans 60% en pomp 60%:
  • water 49°
  • GPU 61° @ 2700 mhz
  • CPU 76° @ 4300 mhz (30% load)
Fans 100% en pomp 100%:
  • water 40°
  • GPU 55° @ 2752 mhz
  • CPU 70°C @ 4350 mhz (30% load)
Over algemeen tevreden eerste indruk. Voorzie zeker genoeg radiator om dit 600W beest te koelen.

Heb jij ook een INNO3D GeForce RTX 5090 iChill Frostbite Pro?

@Flutsy mooie review, ik heb deze kaart ook recent gekocht toen de prijs weer net even (nog een hoop geld), maar redelijk in deze gekke markt. Ik kom van een 4090 AIO. Voor jouw was het denk ik helemaal een upgrade in performance!

Ik had jou zelfde CPU ook met mijn 4090, en toen ben ik geupgrade naar een 9950x3d, en kwam er achter dat mijn oude vertrouwde 5800x3d icm de 4090, in sommige situaties toch tegenhield. Mocht je nog een keer een zakje met geld vinden (en ramsticks die betaalbaar zijn) zou ik je aanraden om naar AM5 te gaan met minimaal de 9800x3d

Ik deel je punten in je review en ik ervaar ook wat coilwine.

Ik zou nog twee punten aan jouw lijstje toevoegen;

- PLUSPUNT : Afmetingen kaart, echt prima compact single slot block van Alphacool

- MINPUNTJE: Powerlimit is max 100%, locked dus.

Als laatste, hoe warm wordt je water en GPU in een 4K sessie in een demanding game zoals Cyberpunk of Battlefield? Mijn water wordt namelijk rond de 45-47 met de fans op 75% en een GPU power load van 550 watt (cpu 100W), wordt de GPU 66/67 graden bij een kamertemperatuur van 21C
@michielvh83 thanks voor de feedback en aanvulling!

De performance upgrade mag er inderdaad zijn! Al mocht ik zeker niet klagen met de 3080, ik heb ook nog een 1440p scherm dus die deed het best goed. Maar ik heb de upgrade gedaan omdat ik twijfelde er binnenkort een te doen, en gezien de huidige omstandigheden heb ik dan maar de sprong gewaagd want het zal er wellicht niet beter bij worden de komende maanden/jaren. Ik heb er ook een DDR5 kit bijgekocht, voorlopig zit die nog in de doos. Einddoel is inderdaad een upgrade naar 9800x3d (of misschien de 9850x3d die eraan komt?), maar nu kijk ik rustig rond naar een moederbord (en waterblock voor de CPU). Dan nog een 4K scherm en we zijn er. Welk moederbord heb jij?

Met resolution scaling op 150%: water 42°C, CPU peak temp 77°C en GPU 57°C, GPU MEM 62°C. Dit was na een 20-tal minuten, ik heb de indruk dat de temperatuur niet veel veranderde.
Nice, wat fijn set je een ddr5 kit op de kop hebt kunnen tikken. Hopelijk geen nier voor hoeven verkopen? En die 9850 x3D ziet er idd super uit! Als je die voor mrsp kan kopen en zou ik dat zeker doen. Dan heb je weer serieuze upgrade te pakken!

Ik heb een ITX case en had m'n pinnen van de cpu socket helaas beschadigd bij mijn 5090 en custom loop upgrade. Heb het moederbord vervangen door exact het zelfde model, omdat ik tevreden ben over dat bordje: ASUS ROG Strix B850-I GAMING WIFI