€ 128,- bij Amazon.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Google Nest Doorbell (batterij) Review

12 januari 2026, laatste update op 12 januari 2026, 38 views Rapporteer

Is in de basis een prima product maar heeft bij alle functies behoorlijk wat minpunten omdat ze te vaak niet volledig werken.

Pluspunten

• Als het werkt fijn om op home speakers de bel te horen
  • Clean design

Minpunten

• Reageert traag bij oproepen en geeft niet altijd melding op systeem
  • Registreert gebeurtenissen te laat en te kort
  • Terugpraten via de app werkt vaak niet

2 van 5 sterren (Slecht)
Keuze voor de nest doorbel gemaakt vanwege het gebruik van de nest audio, nest hub en nest mini punten die wij al in huis hadden. Leek zo fijn om de deurbel op dit systeem aan te kunnen aansluiten. Als het allemaal werkt is het inderdaad fijn. Je krijgt op de speakers en de hub een melding. Maar de praktijk is weerbarstiger en laat vooral de onbetrouwbaarheid van de software en comptabiliteit zien. Meldingen zijn te laat of komen niet over het speakersysteem. Via de app op de telefoon komen de meldingen beter door maar die willen we in huis juist nogal eens wegleggen. Integratie met de speakers was juist één van de redenen om niet voor een ring te gaan die de rest van de familie wel gebruikt voor hun huis.

Naast de meldingen die niet goed samenwerken met de andere apparaten in het google home systeem is de registratie of beter gezegd de detectie ook niet optimaal. Gebeurtenissen beginnen vaak te laat en registratie is in de praktijk over het algemeen te kort.

Bij aanbellen door een bezorger op het moment dat we afwezig zijn willen we vaak vragen om het even op een bepaalde plek neer te zetten.. reactie komt dan vaak niet binnen. Geluid komt stomweg niet door vanuit de app naar de deurbel.

Al met al is het een deurbel die in de basis werkt. Echter zijn het juist de extra ‘slimme’ functies die vaak niet optimaal en consistent lijken te werken. Integratie met rest van het nest/home systeem is ook verre van stabiel. Ook is de registratie van gebeurtenissen naat mijn mening onvoldoende. Als ik nu opnieuw een slimme deurbel zou moeten aanschaffen had ik waarschijnlijk voor een ander systeem gekozen.

Heb jij ook een Google Nest Doorbell (batterij)?