€ 199,- bij NBB.com
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Ubiquiti Flex 2.5G PoE Review

11 januari 2026, laatste update op 11 januari 2026, 185 views Rapporteer

Mooie plug en play switch die snel netwerk verkeer in mijn huis mogelijk maakt naar de verschillende 2.5Gbe wifi switches. warmte en stroom verbruik is beperkt gezien het vermogen dat er doorheen gaat.

Daarnaast moet ik even zeggen dat ik sommige andere reviews wat zuur vind, door een goed product (zeggen alle reviews) een 1 ster rating te geven omdat een optionele voeding niet wordt meegeleverd. Dit is duidelijk aangegeven bij de aankoop.

Pluspunten

• snel
  • flexbiel met PoE
  • compact

Minpunten

• Voeding wordt niet meegeleverd maar dat is bekend en onderdeel van het concept

In mijn nieuwbouw huis dat door de aannemer is gebouwd als een kooi van faraday zijn minimaal 3 accesspoints nodig om behoorlijke wifi dekking te hebben. Ik ben gegaan voor 3x een u7-light met een 2.4gbe aansluiting. Ik had vanuit mijn vorige huis een unifi-8-lite-PoE, maar die heeft slechts 4 PoE poorten en in combinatie met een PoE deurbel en gong liep ik tegen beperkingen aan. Ik had eigenlijk een unifi PRO setup met dream machine willen aanleggen, maar dat paste niet in mijn meterkast, waar alle draden uitkwamen, dus ben zelf aan de slag gegaan met een 10"setup ipv 19", kwam wel wat 3d printen en houtbewerking bij kijken, maar dan heb je ook wat ;-)

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Ur8oRQDBFK-D_uYt8UrNaGdM3O4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/173805/1VERlxxOe61932th2fpyPWogYfasygbTZJBU3OeZxusWBXVcqd.jpeg?f=620xauto

De 210watt voeding van €100,- von dik ook duur en ik ben op zoek gegaan naar alternatieven. Hierbij kwam ik op 54v adapters van minimaal 100watt, maar die waren ook al snel €50,- en voor dat verschil, ga ik niet zelf lopen klooien met sterkers en de betrouwbaarheid van mijn netwerk. De andere optie is de 60watt PoE injector van unifi zelf. Ik was alleen bang dat dit te weinig vermogen was voor de switch zelf, 4AP's de deurbel en gong. dus heb toch maar de portemonnee getrokken. Er is veel te zeggen over het concept van ubiquiti om sommige producten los mee te leveren. De producten zijn niet de goedkoopste, maar ik ben erg fan van het concept dat er geen abonnement nodig is om met hun systeem te werken en daar betaal je voor. Daarnaast is zo'n 210watt voeding niet gratis en niet iedereen heeft hem nodig, dus je kan hem optioneel bij kopen. Waar ze wel de plank misslaan is bijvoorbeeld met de SSD mount voor de UCG voor 19 euro. dat is natuurlijk bizar.

Ik kan fantastische zaken over de doorvoersnelheid vertellen, maar de essentie is dat je met de wifi AP's toch niet tot de max switching snelheid van dit ding komt. Wat ik wel merkte, is dat dit ding veel efficiënter is in switchen dan mijn unifi UCG-MAX. deze heeft ook 3 2.5Gbe poorten. Op een had ik deze Flex 2.5 aangesloten en op de andere mijn HA-server en PoE-8lite switch. de CPU load van mijn UCG zat echter rond de 80%. Toen ik de setup veranderde dat alleen de Flex 2.5 aan de UCG hing en alle andere zaken aan de Flex 2.5 verlaagde de CPU load van mijn UCG van 80 naar 40% en die van de Flex 2.5 ging nauwelijks omhoog.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/w4ZQF3XZOyV2BDnHpyO7ImdYIww=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/173805/1VERlxePJtnjqSU3YjSo39xi1poEXH88gbx8YngURlVl6Ha5rX.jpeg?f=620xauto

Heb jij ook een Ubiquiti Flex 2.5G PoE?

Nette review! Je hebt in een nieuwbouwhuis niet echt kooi van faraday maar door het gewapend beton een enorme demping van radiosignalen. HR++ of Tripple is ook funest, mocht je in tuin wifi willen zal je wellicht een outdoor AP neer moeten hangen is mijn ervaring.
Thx, voor de reply. Ja, weet dat het geen letterlijke kooi van Faraday is, maar wat jij idd zegt. Enorme stepping tussen de verdiepingen met gewapend beton. In de enkel steens garage heb ik de lite-5 gehangen. Alternatief was een outdoor unit maar dat vond de baas thuis er niet mooi uitzien. Dit alternatief geeft genoeg dekking. Niet super snel, maar dat heb je in de tuin ook niet nodig.