Ik ben best tevreden met de Aerocool CS110. Het is een van de kleinste (misschien wel de kleinste) mATX tower kasten waar geen raam in zit, een volledige ATX voeding in past en ruimte is voor een videokaart.
Ik had verder de wens om 4 stuks 2.5 inch SATA SSDs uit mijn oude systeem over te plaatsen in mijn nieuwe systeem in deze kast. Zelfs dit is (na wat passen en meten) wel gelukt.
Hiervoor heb ik een converter bordje gebruikt die de 2 zijwaartse SATA connectoren uit het moederbord 90 graden draait, een 4-in-1 SATA kabel en een bracket waarmee ik mijn vier SATA SSDs compact kon stapelen:
:strip_exif()/f/image/FAb5wvqOjAksbogWTDAQMf0c.png?f=user_large)
Mijn mATX moederbord past maar net in de behuizing. Ik kon deze niet zomaar van boven naar beneden laten zakken op de schroefgaten van de behuizing omdat de PCB van de front IO hiervoor in de weg zat. Deze PCB steekt namelijk iets uit over het moederbord heen. Zonder de 90 graden SATA converter had ik het moederbord hier mogelijk onderdoor kunnen 'wippen', maar dat ging in mijn geval helaas niet. In plaats daarvan heb ik de front IO PCB losgeschroeft, het moederbord vervolgens gemonteerd en de PCB weer terug geplaatst.
Bij de behuizing wordt een bracket voor 2.5 inch schijven geleverd die vastgeklemd/geschroeft kan worden aan de voorkant van de behuizing. De stack met SSDs heb ik op deze bracket vastgeschroeft. Het was vervolgens een flinke uitdaging om deze ook daadwerkelijk in de behuizing te monteren omdat het clipje van de voedingsconnector van het moederbord hier in de weg zit. Na het nodige stoeien is dit toch gelukt en zit het geheel ingebouwd in de kast.
Het wegwerken van kabels is ook wat uitdagend omdat hiervoor weinig ruimte is en deze snel veel te lang zijn. Gelukkig waren de kabels die met mijn Corsair RM650e meegeleverd werden niet al te lang en kon ik deze redelijk goed bovenin de kast wegproppen. Ook kon ik sommige kabels zelfs achter de SSD bracket langs routeren.
De meegeleverde fan heeft een molex connector en slechts 2 pins. Deze paste niet op mijn moederbord/voeding en daarom heb ik deze gelijk vervangen voor een Cooler Master Sickleflow 92.
Het totale systeem ziet er zo uit:
Al met al ben ik tevreden met de behuizing. Hoewel het inbouwen een flinke klus was (en ook het plaatsen van de 2.5 inch drive bracket icm de moederbord voedingsconnector erg lastig was) is het resultaat een compact systeem waar toch nog veel in zit.
Voor zo'n 30 euro verwacht je niet een heel hoge bouwkwaliteit. Ik heb me echter niet aan het ontbreken hiervan gestoord. Alle onderdelen hebben een zwarte poedercoat gekregen en voelen enigszins degelijk aan.
De behuizing is echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een nette en kleine mATX behuizing.