€ 94,- bij Coolblue.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Sony WF-C710N (Zwart) Review

8 januari 2026, laatste update op 8 januari 2026, 46 views Rapporteer

Mooie en kwalitatief goede oordoppen voor een hele goede prijs.

Pluspunten

• Prijs
  • Kwaliteit
  • Noise cancelling

Minpunten

• Dopjes wat aan de zware kant

Ik was al enige tijd op zoek naar een setje draadloze oordoppen. Gebruikte nog altijd een setje bedrade Samsung dopjes, met name achter de laptop tijdens teams meetings voor mijn werk. Omdat ik oordopjes toch net wat subtieler vind tijdens een teams meeting dan een koptelefoon, moest er toch ook maar eens een setje draadloze oordoppen komen.

Na een heel goede ervaring met een Sony WH-1000XM5, welke ik met name prive gebruik voor TV kijken en gamen toch al snel bij Sony uit gekomen. Moet echt zeggen dat het land van oordoppen een oerwoud is. Wat verschrikkelijk veel keus is er daarin.

Door de ervaring met de WH-1000XM5 en andere Sony producten in het verleden, daar toch het beste gevoel bij. Er zullen zeker in deze prijs categorie net zo goede of misschien wel betere oordoppen zijn, maar Sony is dan voor mij toch een merk wat altijd kwaliteit laat zien.

Een tijd met een scheef oog gekeken naar de WF-1000XM5, maar voor af en toe gebruik, vond ik meer dan € 200,- toch wat te gortig. Al snel besloten dat de prijs onder de € 100,- moest blijven. Na het lezen van enkele reviews en het setje al enige tijd op mijn wens lijst te hebben gehad (ook om de prijs te monitoren :)) besloten ze aan te schaffen als kerst kado.

En wat een goede keus deze WF-C710N. De prijs / kwaliteit verhouding vind ik echt top. Ze zitten goed, het is even wennen in het begin. Voelen persoonlijk wat zwaar aan, maar dat kan zijn omdat ik de bedrade Samsung dopjes nog gewend ben. Noice cancelling is goed voor deze prijs (de WH-1000XM5 is ook moeilijk te overtreffen, ja ik ben me bewust dat een over ear anders is dan een in ear) en het gebruikersgemak is echt top.

Ik had de sound connect app van Sony al in gebruik, zonder moeite de oordopjes gekoppeld en meteen de software geupdate. Wat ook erg fijn is de functie, met twee apparaten tegelijk verbinden. Zowel telefoon als laptop altijd verbonden. Je pakt ze uit het doosje en ze verbinden automatisch, echt super handig.

Pasvorm is voor mij ook goed, wel het "kussentje" gewisseld naar de grootste variant, standaard zit er medium op.

Handig is ook dat het batterij niveau van de case ook word weergegeven, zo kun je goed in de gaten houden of deze leeg raakt.

Voor mij de perfecte oplossing voor een meer dan scherpe prijs.

Heb jij ook een Sony WF-C710N (Zwart)?