€ 1.468,90 bij bol Plaza
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Apple iPhone 17 Pro, 512GB opslag Oranje Review

6 januari 2026, laatste update op 6 januari 2026, 78 views Rapporteer

Deze via mijn werkgever kunnen aanschaffen, komende van een Huawei P30 Pro (Android). Dit met het idee om af te zijn van 2 telefoons (dual SIM) en toch een goede cameratelefoon te hebben.

Pluspunten

• Accuduur
  • Camera
  • Fysieke Cameraknop
  • Fijn formaat
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Relatief duur
  • Apps blijven soms hangen
  • Geen Locatieknop Bedieningspaneel
  • iOS
  • FaceID
  • Wekkervolume

3 van 5 sterren (Voldoende)
Zoals gezegd, deze iPhone 17 Pro via mijn werkgever kunnen aanschaffen, komende van een Huawei P30 Pro (Android). Dit met het idee om af te zijn van 2 telefoons (dual SIM) en toch een goede camerasmartphone te hebben, met voldoende opslag, accuduur en gebruikersgemak. Met de verwachting een goede scheiding te kunnen hebben tussen werk & privé.

Van Android naar iOS
Het overzetten van Android naar iOS was een uitdaging, waarbij sommige apps veel werk & configureren kosten. Ook het beheren van meldingen en andere instellingen blijkt een uitdaging.
Vooralsnog lukt het me niet om te wennen aan de iOS interface. Vooral het ontbreken van een Locatieknop op het Bedieningspaneel is onvergefelijk! Blijkbaar is dit een bewuste strategie van Apple om altijd je locatie te delen?
Verder valt het me op dat apps soms hangen, iets wat frustreert & ik niet verwacht van Apple. Ook vind ik dat er onvoldoende scheiding is tussen de 2 SIM's.

Camera
De camera is heel goed en vooral de fysieke cameraknop is fijn, waardoor je snel en makkelijk foto's kunt schieten. Als ik de foto's vergelijk met die van de P30 Pro dan zijn deze overdag net iets minder, wat ik enigzins verbazingwekkend vind voor een 6 jaar nieuwere telefoon. Waar wel duidelijk verschil in zit zijn de nachtfoto's, die (door de softwarebewerking?) duidelijk beter zijn.
Toch vraag ik me af wat een betere/de beste allround camerasmartphone is, waarbij ook de smartphonefunctionaliteiten goed zijn.

Gebruik Smartphone & FaceID
Het fysieke formaat van de iPhone is fijn en ook over de plaatsing van de knoppen is goed nagedacht.
Wat ik echter mis t.o.v. de P30 Pro is een vingerafdrukscanner, waarbij de Gezichtscanner/FaceID redelijk en zeker niet optimaal werkt. Zeker als je snel iets wilt openen vanuit een gelockt scherm, dan werkt dit niet en zeker niet in het donker.
Daarnaat lijkt de wekkerfunctionaliteit niet instelbaar qua volume. Wanneer de wekker afgaat is dit direct op vol volume ipv langzaam opbouwend #nietfijn. Maar misschien moet ik die functionaliteit nog ontdekken.

Tot slot
Zoals aangegeven is het erg wennen om van Android naar iOS te gaan. Met name de customization/aanpasbaarheid van zaken in iOS schiet sterkt tekort t.o.v. Android. Bijvoorbeeld het aantal iconen op het beginscherm is 4x6 en lijkt vast te staan, terwijl je bij Android nog mogelijkheden hebt.
Ook de werking van apps is wennen en deze zijn vaak tegen betaling.
Misschien is het een kwestie van gewenning. Enfin, ik geef mezelf nog 1 maand om beter te wennen, anders ga ik terug naar Android.

Heb jij ook een Apple iPhone 17 Pro, 512GB opslag Oranje?

Ik herken veel van je frustraties. Onlangs een iPhone 17 geprobeerd maar ik kon er echt niet aan wennen. Kreeg het gevoel steeds tegen beperkingen aan te lopen.