OnePlus 15, 16GB ram, 512GB opslag Beige Review
5 januari 2026, laatste update op 5 januari 2026, 54 views
Rapporteer
Product gekocht
Gebruik de OnePlus 15 nu sedert kerstmis en kan er eigenlijk niks negatief over zeggen. Sommigen klagen over de AI functie maar ik kreeg onmiddellijk de december update en blijkbaar zijn de issues/tekortkomingen daarmee opgelost.
Pluspunten
- Retesnel
- Batterijduur is ongelooflijk
- Oxygen Volledig customeerbaar
- Veel handige functies en tweaks
- Scherm 'slechts' 1,5k maar merk je niks van...integendeel
Minpunten
- Niet de lichtste en dunste maar komt natuurlijk door de grote batterij
Standaard uit de doos werkt de OnePlus 15 al top maar als je een beetje in de instellingen snuffelt heb je veel opties die de telefoon nog een stuk beter maken. Beeld en snelheid kan je optimaal zetten, geluidskwaliteit en wifi boosten,handige tweaks activeren, camera optimaliseren,... handig daarvoor is een paar videos te bekijken die al die functies uitlichten.
Wat ik enorm apprecieer is dat je Oxygen volledig kan personaliseren tot in het detail toe. Eerste keer dat ik zo'n uitgebreide tweaks standaard op een OS zie.
Batterijduur is tja... simpel top en opladen gaat ook heel snel zeker met een 120w lader.
Het scherm is ondanks de 1,5K resolutie echt scherp en vooral snel door de extra chip. Geen idee hoe ze het doen maar waarschijnlijk een nieuwe technologie die voor beter beeld zorgt dan menig 2K scherm.Er is ook een functie voor beeld en video verbetering die standaard af staat dus even activeren. Het scherm is ook perfect bedienbaar met handschoenen en nattigheid.
De camera is op papier een stuk minder maar ik merk daar weinig of niks van. Zeker voor social media toepassingen merk je er niks van. Is ook een kwestie van de juiste instellingen gebruiken naar de omstandigheden. Daarvoor vond ik op YouTube een handige video.
Het enige nadeel als je dit kan noemen is het gewicht en dikte die toch een stuk meer is dan mijn vorige OnePlus maar dat komt natuurlijk door de grote batterij en stevige behuizing. De telefoon is volledig water en stofdicht en kan tegen een serieuze stoot.
Er zitten in het configuratiescherm leuke tweaks en functies en je hebt de beste Wi-Fi chip die steeds voor een optimale en snelste connectie zorgt. Gamen is een luxe zelfs op max instellingen en je hebt een speciale gamemodus die je maar eens moet uitspitten.
De vingerafdruk scanner is de snelste in zijn soort en ook gezichtsherkenning is mogelijk.
Een leuke toevoeging vind ik de IR blaster waarmee je elke TV kan bedienen en een hoop andere toestellen. Zorgt soms voor grappige momenten 😁
Hou je van een snelheid,een lange batterij duur,gamen,tweaks en personaliseren dan is de OnePlus 15 ongeëvenaard.