€ 275,- bij Expert
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

JBL Cinema SB595 Review

3 januari 2026, laatste update op 5 januari 2026, 258 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na een JBL 2.1 deep bass soundbar nu de Cinema SB595 gekocht. Een goede beslissing!

Pluspunten

• Fantastisch geluid voor een soundbar
  • Solide apparaat

Minpunten

• Mijn TV kast moest dieper worden gemaakt

Na 5 jaar ervaring met een een JBL 2.1 Deep Bass soundbar nu de Cinema SB595 gekocht. Een goede beslissing! De 2.1 is geen slechte soundbar en ook een enorme verbetering van het geluid. Maar de reviews over de Cinema SB595 beloofden een nog betere weergave.

Aanbieding
Nu is rond de jaarwisseling de Cinema SB595 in de aanbieding bij de Makro. Er was nog niet veel informatie over te vinden maar die reviews die ik heb gezien waren allemaal zeer positief. Dus voor 265 euro de gok gewaagd!
Wat een enorme verbetering. In een vorige woning heb ik een compleet dolby surround systeem gehad en ik moet zeggen dit komt echt een heel eind in de buurt! En dat zonder surround speakers! Dit is natuurlijk door de atmos speakers die een hoorbaar ruimtelijk effect geven. Het geluid is mooi gebalanceerd. Het laag is erg aanwezig maar goed naar smaak terug te regelen. Ook het hoog is nu bij te regelen, dit kon niet met de JBL 2.1 Deep Bass.

TV kast
Ik heb een LG 55" OLED TV tegen de muur hangen. Daar omheen heb ik een kast ven 8 cm diep gemaakt met klassieke klapdeurtjes. Onze inrichting is klassiek en daar is geen plaats voor een groot zwart scherm. Bij het kijken klappen we de deurtjes open. Onder in dit platte kastje stond de JBL 2.1 Deep Bass. Helaas is de Cinema SB595 een stukje dieper en moest ik de kast aan de achterzijde met 44 mm vergroten. Was een beetje werk maar er is optisch eigenlijk niets veranderd. Nu hebben we dus een perfect cinema waardig geluid met (niet onbelangrijk!) de volledige acceptatie van mijn wederhelft :)

Heb jij ook een JBL Cinema SB595?