€ 47,- bij Amazon.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Glorious Model O Wireless Wit Review

2 januari 2026, laatste update op 2 januari 2026, 46 views Rapporteer

Voor een prima prijs een lichte muis met een goede sensor, middelmatige ergonomie en vereiste software voor belangrijke functies.

Pluspunten

• Licht en kwalitatief in orde
  • Voldoende features
  • Sensor

Minpunten

• Software benodigd voor batterijpercentage
  • Ergonomie
  • Bereik

3 van 5 sterren (Voldoende)
De Glorious Model O Wireless is een draadloze muis die kwalitatief in orde is: hoewel het chassis licht gemaakt is, voelt de muis solide aan. Het is een vrij lange muis, wat fijn is voor mensen met iets langere/grotere handen. Het is echter een vrij "platte" muis, waardoor je handpalm niet echt iets heeft om vast te houden. Met middelgrote en kleine handen zou dit vast beter zijn, dus dit varieert per persoon.

De sensor en knoppen zijn ook goed - na een aantal jaren gebruik geen problemen ervaren en de knoppen voelen nog steeds fijn aan.

Hoewel de muis wel te gebruiken is zonder het installeren van proprietary software, valt er pas echt wat aan de instellingen van de muis te veranderen wanneer je "Glorious Core" installeert - jammer, hiermee kan de muis in de toekomst features verliezen indien de software ondersteuning stopgezet wordt. Het vervelendste hieraan is dat er geen andere mogelijkheid (hardwarematig op de muis, of softwarematig - integratie in Windows als dat mogelijk is) is om het batterijpercentage in te zien; hiervoor is de applicatie nodig.

In mijn geval heeft de muis verbindingsproblemen gehad waarbij de muis bij het wegbewegen verbinding verliest (t.o.v. de dongle's locatie verder weg bewegen) - de oorzaak hiervan heb ik niet kunnen herleiden, en lijkt inmiddels beter, dit kan dus user error aan mijn kant zijn. Desalniettemin is het bereik niet indrukwekkend - bij gebruik vanaf de bank naar de TV (1.5-2m) werkt de muis alleen in bepaalde orientaties en op bepaalde plekken. Mijn vermoeden is dan ook dat het eerdere probleem bij gebruik op het bureau daaraan gerelateerd is (al was de afstand muis-dongle daar max 0.75m). De verbinding is dus niet perfect, wat naar mijn mening wel te verwachten mag zijn.

Ik heb de muis altijd zonder RGB gebruikt (persoonlijke voorkeur), daardoor ook geen problemen ervaren met de batterijduur - al helemaal sinds het constateren van het verbindingsprobleem, aangezien ik de muis sindsdien grotendeels bedraad gebruikt heb.

Een prima lichte muis met een fatsoenlijke bouwkwaliteit, een goede sensor, middelmatige ergonomie en middelmatige draadloze verbinding.

Heb jij ook een Glorious Model O Wireless Wit?