€ 369,- bij bol
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Philips 50PUS8000/12 Zwart Review

2 januari 2026, laatste update op 6 januari 2026, 60 views Rapporteer

Mooie TV, maar een en al frustratie en uuuuuren kwijt aan pogingen om de TV met internet en thuis netwerk/NAS te verbinden, wat niet lukt. Ik heb de TV gekocht om streams op internet te kijken. De AB heeft sneltoetsen voor oa.Netflix, Disney+,YouTube, Amazon Prime en ViaPlay,maar verbinden met internet lukt alleen met WIRELESS naar een Wi-fi Accesspoint waarvan de naam zichtbaar moet zijn . Om 4K te streamen wil ik echter een WIRED verbinding vanaf mij router. De TV werkt echter niet mee.
De TV draait TITAN OS, een op Linux gebaseerd systeem, wat echter niet erg gebruikersvriendelijk is, vooral niet als je geen gewone TV kijkt maar alles via internet en NAS. Alhoewel een knop het zgn QUICK MENU te voorschijn brengt, is het andere menu ('Sources") wel even wat QUICKER.
Wat ontbreekt zijn simpele knoppen: Contrast, Kleur en licht/donker.

Goedkoop, in meerdere opzichten!

Pluspunten

• Scherp beeld, en TV-speakers goed geluid
  • Optisch surround output werkt ook in ECO-mode ( waarbij alleen het scherm uit staat)
  • Geen hoogglanzend spiegelend scherm.

Minpunten

• Instellen vast IP-adres met ethernet kabel niet mogelijk als je de wifi(die je dan niet nodig hebt) op TV UIT hebt gezet, want de TV slaat de netwerk configuratie dan gewoon NIET OP
  • Instellen van de netwerk configuratie via ethernet met VAST IP kost uren en als het lukt kan je het de volgende dag weer helemaal opnieuw doen, want de TV besluit zelf DHCP aan te zetten.
  • STATIC IP Netwerk-configuratie vereist 100+ keren de A.B., en het menu verdwijnt steeds na bevestigen van waarde met ENTER , voor ELK menu onderdeel, dus 5 keer ENTER.
  • Vaak verkeerde knoppen ingedrukt op AB.
  • Niet mogelijk zelf menu's te configureren.
  • Netwerk-configuratie scherm niet snel bereikbaar
  • Ambilight te sterk, maar kan niet gedimd worden.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Onmogelijk te verbinden met internet via ethernet-kabel(WIRED) of via wi-fi(WIRELESS) met verborgen naam.
Via DHCP lukt alleen met wifi aan en dan ALLEEN met een wifi-punt dat 'zichtbaar' is.

Configureren van een WIRED verbinding met FIXED IP-adres zuigt: Om bij het menu alleen al te komen moet je MINSTENS 15 keer op de AB drukken, om, ook met de AB, de waardes voor een vast IP-adres, netmask, de gateway en 2 DNS servers, totaal grofweg ongeveer 60 toets-indrukken op het scherm-toetsenbord.
Maar steeds na het bevestigen van elk van die waardes met ENTER verdwijnt het menu, terwijl je nog bezig was. Totaal ben je dus zo'n 150 keer op de AB ( of bluetooth keyboard) aan het drukken. Type-fouten niet meegerekend!!
En waag het niet bij de netwerk settings de Wi-fi van de TV uit te zetten. De TV onthoudt dan geen van de ingevoerde waardes . Daar kom je dan pas achter als je na MINSTENS 18 klikken weer opnieuw in het menu voor static IP netwerk-configuratie checkt of alles nog klopt.
Het klinkt allemaal heel mooi, al die mogelijkheden om te verbinden met internet of het thuis-netwerk,maar in feite werkt het alleen als je wil verbinden via wi-fi (dus 4K streamen kan je schudden), en dan ook nog met een router waarvan de naam zichtbaar is op het wireless netwerk. Ook iets wat ik liever niet doe.

Een paar keer is het mij gelukt de TV te verbinden via Ethernet en STATIC IP, maar de TV zet zichzelf weer op DHCP, en heeft geen verbinding met internet of NAS.
En geloof me, mijn router (Fritz!BOX) staat foutloos afgesteld, en heeft continu verbinding met internet voor 2 mobiele telefoons, een laptop, een mediaplayer-topsetboxje , en een satelliet-ontvanger. Het ligt niet aan de router. Het static IP adres is NIET in gebruik voor een ander apparaat dan de TV.

Achteraf gezien wel spijt dat ik deze TV heb gekocht, al was ie goedkoop, maar tot nu toe ( sinds begin november 2025) weinig internet lol mee kunnen beleven.
Hopelijk leest iemand van Philips reviews hier, en kan er voor zorgen dat de software een voor gebruikers nuttige UPDATE krijgt. Vandaar dat ik mijn ervaringen deel.

Heb jij ook een Philips 50PUS8000/12 Zwart?

Ik snap je frustratie wel, maar het blijft een budget TV van 50" voor nog geen 400 euro, die zal inderdaad wel wat quirks hebben....

Kun je niet gewoon een goede media player zoals een ATV of Shield nemen en je verlies nemen? Dat gaat je 100% zeker nog een betere ervaring geven dan Titan OS wat sowieso al een draak van een OS is. En anders gewoon retourneren....
Evalentino, je snapt het niet.

Nóg een kastje erbij zeker? Ik heb al een goed settopbox mediaplayer, had ik toch gezegd. Lees effe goed.
Maar ik wil gewoon dat de TV doet wat volgens de verkooppraat de TV zou moeten doen! Anders heet het gewoon bedrog, maar daar heb jij geen probleem mee, nietwaar?
Dat zeg ik, je hebt dus (mijn inziens) géén goede mediaplayer. Maar gezien je passieve agressieve reactie sta je niet open voor suggesties, succes met je TV.
Bedankt voor je reactie, hoor, maar hoe kan ik iemand, die hier honderden reacties heeft geplaatst sinds 2009, serieus nemen? Gingen al die reacties van jou over apparatuur die jij bezit of mee te maken hebt gehad? Mijn reactie is bedoeld voor mensen die te maken hebben of misschien gaan hebben met specfiek dit model TV. Was jij ook op zoek naar informatie over dit model TV? Of reageer je gewoon op van alles en nog wat?

Wat die mediaplayer aangaat: Daar ben ik inderdaad niet helemaal over te spreken, maar ik kan er Kodi op draaien, en kan 4K, UHD, Dolby surround, DTS , zeg maar alles , afspelen. Nadeel van die players is dat die draaien op vereenvoudigde (goedkopere licenties ) Android-versies, waarbij de betere apps, bijv. Chrome, soms niet te vinden zijn in diens PlayStore, en mag je het doen met allemaal B-kwaliteit apps die op die mediaplayer worden meegeleverd. Of je kan apps zelf, omslachtig, handmatig installeren. Je begrijpt uiteraard wat daar zoal bij komt kijken. Ik wou dus liever geen Android. Het liefst Linux, Open Source.Vandaar dat de mogelijkheden van deze TV mij wel wat leken. Helaas, ook een domper(tje), want: Voor Titan OS is geen Kodi of VLC beschikbaar.
Dus voorlopig moet ik maar doen met mijn huidige Mediaplayer. En zal eventueel jouw suggesties voor ATV of Shield wat nader bestuderen, alhoewel het met die kleine merken vaak opletten is, met name wat betreft klantenservice, grarantie , en zo.

[Reactie gewijzigd door Commie op 6 januari 2026 11:38]