Wordt verwacht
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Ubiquiti UniFi Travel Router Review

1 januari 2026, laatste update op 1 januari 2026, 1.123 views Rapporteer

Lichtelijk teleurstellend.

Pluspunten

• Compact strak design
  • Laag stroomverbruik

Minpunten

• Ondersteunt alleen Teleport. Geen WireGuard en geen OpenVPN
  • Teleport verbinding valt regelmatig weg
  • Alleen te bedienen via telefoon app, je kunt het apparaat niet adopteren in je gebruikelijke Unifi omgeving en instellen.
  • Soft reboot en factory reset doen niets.
  • Kan niet zien welke firmware ik heb en of updates al dan niet iets doen.
  • Kan maximaal 1 netwerk van je site broadcasten
  • Minimale handleiding (eigenlijk geen).
  • Router "zit vast" aan eerste apparaat waarmee je hem instelt

2 van 5 sterren (Slecht)
Alle problemen die ik tegenkom zouden er tijdens normale testsessie uitgekomen moeten zijn. Dat er geadverteerd wordt dat de router WireGuard en OpenVPN ondersteunt terwijl dit niet zo is (of je moet Teleport als WireGuard willen zien), vind ik een vorm van misleiding.

Ook vind ik het jammer dat je moet kiezen welk netwerk je wilt doorgeven en dat niet gewoon alle wifinetwerken (zoals je die thuis hebt ingesteld) worden doorgegeven.

De router is niet via mijn iPad te bedienen als ik hem eenmaal met mijn iPhone heb ingesteld. De Unifi app op mijn iPad ziet hem wel, maar als ik de Travelrouter aanklik wordt er om een wachtwoord gevraagd en op de router komt een bluetooth verbindingsgetal te staan. Dit getal is niet het wachtwoord, ook mijn Unifi account wachtwoord help me niet verder en door het gebrek aan een manual kom ik hier niet verder.

Via een bedrade wan en bedrade lan met teleport aan kwam de snelheid uit op slechts 25 mbit (zowel up- als download), waar ik normaal op een strakke 200 mbit (glas KPN) zit, met teleport uit kwam ik uit op 200/200.

Ik kijk het nog even een week aan anders gaat hij retour.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Travel Router?

OpenVPN komt via een toekomstige firmware update, staat op de website vermeld.
Firmware/updates zijn te zien onder de instellingen in de app.
Verder zie ik online dat er bedraad duidelijk hogere snelheden worden gehaald dus de travel router kan zeker hogere snelheden halen dan je huidige ervaring. Wellicht een Factory reset via de app?
OpenVPN komt via een toekomstige firmware update, staat op de website vermeld.
Klopt, als je heel goed kijkt staat er een klein icoontje achter waarna na een pop-up je deze opmerking kunt zien. Maar er wordt wel mee geadverteerd.
Firmware/updates zijn te zien onder de instellingen in de app.
Hier kun je niet zien welke versie je hebt en als je er op klikt heb je geen flauw idee of er een nieuwe versie is, Beetje net zoals op het reboot knopje drukken, hij zegt wel dat hij wat gaat doen, maar vervolgens gebeurt er niets.
Met teleport aan? Welk type gateway gebruiken zij? Unifi zelf raad aan om teleport op je gateway uit te zetten als je performance issues hebt.

"Teleport increases the system resource consumption. If you experience any performance issues, please disable the feature or upgrade to a more powerful Cloud Gateway."
In deze video (vanaf 6.50min) zie ik toch echt de firmware versie in de app met daaronder "up to date"

YouTube: UniFi Travel Router: Compact, Easy To Use, Connect A Camera Back Home

Had in eerste instantie gehoopt dat het ook MiFi functionaliteit zou hebben, maar helaas. Dus voor mij is de travel router het net niet.
Inderdaad, mogelijk dat dit Android is? In mijn iPhone zie ik het niet.
Oh, de reviewer heeft inderdaad een Android. Knap stom dan van Ubiquiti dat je dat in de iOS app niet ziet. |:(
De Android app heeft versie 10.33.1 de versie voor Apple is 10.31.3

Dat hoeft natuurlijk niets te zeggen, maar de laatste update voor android was 31-12 die voor Apple een dag eerder ofzo.