€ 160,99 bij NBB.com
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Gigabyte B850 GAMING WIFI6 Review

31 december 2025, laatste update op 31 december 2025, 61 views Rapporteer

Ik heb niet veel ervaring met moederborden, maar ik zou iets anders kopen. Problemen met het installeren van de GPU en SSDs

Pluspunten

• Hij werkt I guess

Minpunten

• Handleiding laat niks zien
  • GPU heeft "easy release latch", als je hier niet van weet gaat het GPU installeren moeilijk
  • SSD schroef breekt af

2 van 5 sterren (Slecht)
Alles lijkt goed te zijn totdat je de videokaart erin probeert te krijgen of een tweede SSD erin probeert te doen.

Dit moederbord komt met een "easy release latch" voor de GPU, wat handig zou zijn als ik ervan wist, aka als het in de handleiding zou staan (daar staat namelijk compleet niks in). Ik denk dat daardoor de videokaart installeren heel raar en stroef ging bij mij, omdat ik de latch dichtbij de PCIE had gedrukt in plaats van die distant release latch. Gedurende deze irritante installatie brak de dichtbije PCIE latch er (met gemak) af, maar die kun je blijkbaar gewoon weer erop doen. Uiteindelijk ben ik naar een PC reparatie winkel gegaan om de GPU te installeren, omdat bij mijn eerste poging de display niet werkte, maar bij hun eerste poging wel (waarbij de GPU zo te zien gewoon hoger moest zitten).

Maargoed, misschien was dit allemaal gewoon een skill issue. Daarna werkte alles gewoon goed, maar weken later probeer ik een tweede SSD te installeren (met de GPU er nog in omdat ik te bang ben om hem eruit te halen at this point), dat is natuurlijk niet zo handig en de SSD erin krijgen is ook stroef zo, maar het lukte wel. Als er iets fout zou moeten gaan, is het dat ik hier de SSD er stroef in doe en iets breek. Maar nee! Het is dan de SCHROEF die los met het moederbord komt die dan afbreekt als ik hem probeer te schroeven in de ssd houder.. misschien heb ik hem een keer laten vallen op mijn bureau van ongeveer 20 cm hoogte waardoor hij nu structureel zwak is en snel afbreekt? Maargoed, nu moet ik weer tijd nemen om die afgebroken schroef eruit te krijgen en een andere schroef op zelfde formaat te zoeken (ik pak liever niet de extra schroef die met het mobo komt in het geval dat die ook afbreekt). Ik had geen grote kracht gebruikt of hem te ver geschroefd ofzo.

Andere mensen hadden deze problemen zo te zien niet, dus grote kans dat jij, de lezer, er ook geen problemen mee hebt, dan is het vooral gewoon de nietszeggende handleiding die niet handig is. Zelf zou ik 100% een andere mobo kopen.

De "gaming" tekst ziet er ook gigalelijk uit trouwens lol

Heb jij ook een Gigabyte B850 GAMING WIFI6?