OnePlus Nord 4, 16GB ram, 512GB opslag Zilver Review
31 december 2025, laatste update op 31 december 2025, 60 views
Rapporteer
Product gekocht
De OnePlus Nord 4 is na ruim een jaar nog steeds snel dankzij de Snapdragon 7+ Gen 3 en 16 GB RAM, met een uitstekende batterijduur en premium aluminium behuizing. De accu heeft na een jaar met 80% laadlimiet nog 95% capaciteit en haalt moeiteloos een dag bij ongeveer vijf uur schermtijd. Helaas stellen de camera’s teleur, omdat foto’s vaak te donker uitvallen, zeker vergeleken met mijn vorige OnePlus 9.
Pluspunten
- Aluminium behuizing
- Accu
- Snelle chip prestaties
De OnePlus Nord 4 heb ik vlak na de lancering aangeschaft als vervanger van mijn OnePlus 9. Inmiddels gebruik ik het toestel ruim een jaar, wat voor mij een goed moment is om mijn ervaringen te delen.
Dit is mijn vijfde OnePlus toestel. De belangrijkste redenen om voor de Nord 4 te kiezen waren de grote accu en de relatief betaalbare opslagruimte. Ik sla al mijn foto’s en video’s lokaal op, dus veel opslagruimte is daarbij wel zo handig.
Het toestel voelt premium aan dankzij de aluminium behuizing en doet mij sterk denken aan de oude HTC One, waar ik ruim 12 jaar geleden mee rondliep. De notificatieschuifknop blijft een enorm pluspunt iets wat ik dagelijks gebruik. Het “koude” metalen gevoel bij het oppakken geeft het toestel net wat extra karakter.
Accu
Vanaf dag één laad ik het toestel maximaal tot 80%. Dankzij de laadinstellingen heeft de batterij na een jaar nog 95% van zijn capaciteit. Met gemiddeld zo’n 5 uur scherm tijd per dag haal ik probleemloos een volledige dag.
Prestaties
De Snapdragon 7+ Gen 3 in combinatie met 16 GB werkgeheugen presteert uitstekend. Hoewel deze chip officieel in het middensegment valt, voelt het toestel in de praktijk snel en soepel aan. Apps starten vlot en ook multitasken verloopt zonder problemen.
Camera’s, grootste minpunt
De camera’s zijn voor mij de grootste tegenvaller. Komend van de OnePlus 9 had ik betere verwachtingen, zeker omdat er werd geadverteerd met verbeterde sensoren. In de praktijk zijn foto’s vaak te donker, zelfs bij voldoende licht. Een concreet voorbeeld: mijn kat met helderblauwe ogen komt op foto’s terug met bijna zwarte ogen. Dat is iets wat ik met mijn OnePlus 9 nooit had.
De OnePlus Nord 4 is een snel en degelijk toestel met een uitstekende batterijduur en premium bouwkwaliteit. Helaas stellen de camera’s teleur, wat voor mij een belangrijk gemis is.