Sennheiser HD 448 (Zwart) Review

gastje13
20 maart 2011, laatste update op 20 maart 2011, 1.613 views

Sennheiser HD 448 (Zwart)

Na de zeer goede ervaring met de HD555 van sennheieser, besloten deze koptelefoon te kopen voor een familielid, welke net ets minder uit wou geven. Kort gezegd, ik vraag me sterk af of deze koptelefoon geen OEM is, de kwaliteit van met name het geluid is erg slecht.
De koptelefoon legt zeer sterk de nadruk op de Midden/mid hoge tonen. Er is erg weinig bass aanwezig. De bass die er is klinkt redelijk strak. De middentonen domineren heel het geluid, en doen de koptelefoon "hol" en koud klinken. De hoge tonen zijn schel en tonen niet veel detail.
De koptelefoon klinkt daarnaast ook nog eens erg "klein" ofwel hij zet geen mooi ruimtelijk beeld neer zoals de HD555 dat kan. FIlms en games klinken ongedetailleerd en vlak.
Tot overmate van ramp...

Pluspunten

• Weegt erg weinig

Minpunten

• Voor de prijs een dramatische geluidskwaliteit
  • Laag rendement, niet geschikt voor portebles.
  • Korte kabel

2 van 5 sterren (Slecht)

Tot overmate van ramp is het rendement ook nog eens erg laag, op een portble speler gaat deze koptelefoon absoluut niet hard. Op een externe versterker gaat de koptelefoon harder, maar als je dat wilt? Hij gaat alleen maar slechter klinken.

Misschien komt het omdat het een gesloten hoofdtelefoon is, maar de geluidskwaliteit is dramatisch. Spaar even door voor de HD555, welke een zeer goed warm, ruimtelijk en gedetailleerd geluid geeft. Het verschil is enorm. Ondanks dat de bass van de HD555 op portble spelers wat wegvalt (grote impedantiepiek) heeft hij in vergelijk met de hd448 alsnog meer bass en gaat veel harder.

Enige wat positief is, is dat de koptelefoon heel weinig weegt en redelijk compact is om mee te nemen.

Heb jij ook een Sennheiser HD 448 (Zwart)?

Anoniem: 372091 4 augustus 2011 04:01
wauw..
Je bent de eerste die zo negatief over de hd 448 spreekt..
ik twijfel tussen deze en de hd 215.
kun jij me mischien een goede gesloten koptelefoon aanraden??
mijn budget ligt rond 80 euro..
De HD439 heeft volgens Sennheiser een betere basweergave, en de 429 zou volgens hen zelfs uitblinken daarin. Zelf zeggen ze ook dat de 449 een 'helderder' geluid heeft dan 'lagere' series.

Ik zoek een koptelefoon die gesloten is met een goede geluidsweergave en diepe bas, en ik neig naar een 429 of HD280.
Hey,

Ik lees net je review en krijg hetzelfde een beetje binnen als de reactie hierboven. Heb je deze koptelefoon direct uit de doos gereviewd?

Je vergelijkt ze met HD 555's, en zoals je zelf eigenlijk al zegt, dat zijn open backs. Ik draag zelf ook open backs, en zodra je dat gewend bent is een closed back wel heel ongedetailleerd inderdaad. Ik overweeg ook (nog steeds) om deze aan te schaffen voor een vriend van me. Een andere optie is de Denon AH D310, dat lijkt ook aardig goed te gaan.

Ik wil je adviseren om deze koptelefoons even minimaal 30 maar liever 50 uur achter elkaar door te laten spelen op ongeveer 75% van het volume. Als het geluid dan nog zo dramatisch is als hierboven beschreven, breng ze dan terug. Ga terug naar de winkel en laat horen waar het over gaat.

Bij echt ontzettend telleurstellend geluid heb je namelijk waarschijnlijk een 'mislukt' product. Dan is er mogelijk iets niet goed gegaan bij de productie waardoor bijvoorbeeld de amplitude van de driver beperkt wordt (waardoor je bas weinig druk en vollume geeft). Er is zelfs een wetsartikel dat voorschrijft dat zodra een product extreem telleurstellend is voor haar prijsklasse deze terug gestuurd mag worden. Ik denk dat sennheiser je probleem heel serieus neemt. Daar kun je wel op rekenen.

Succes,

Gr Mark
Hallo Mark

Ik heb deze koptelefoon vaker gehoord, zowel in de winkel als bij andere maar blijf het geluid waardeloos vinden. Ik zal eerder richting de AKG K514 gaan die in de zelfde prijsklasse ligt en een heel veel beter geluid (en afwerking) levert. Uiteraard mag je de HD448 niet direct vergelijken met de 555, maar voor de prijs vind ik hem toch erg slecht helaas.

Gr
Bert
Heb zelf ook de HD448 en gebruik ik nu 6 maanden. Ook ik ben niet helemaal tevreden met deze hoofdtelefoon. Er is weinig bas en klinkt wat hol. Ik gebruik deze hoofdtelefoon hoofdzakelijk met een iPod classic (160Gb) met daaraan een Fiio E5 hoofdtelefoonversterker aan gekoppeld. Misschien niet de ideale opstelling, maar er kan zeker meer uitgehaald worden. Mijn muzieksmaak varieert van Klassiek tot Techno en daar tussenin Indie rock, jazz, singer/songtwriter. Erg lastig inderdaad om hiervoor een geschikte allrounder te vinden. De HD448 is helaas niet geschikt voor bas gedreven nummers.

Van de week ook even bij een MAC store binnengelopen om de onlangs verschenen opvolger HD 449 te testen. Deze klinkt precies hetzelfde als de HD 448, ziet er alleen iets anders uit. Wat een teleurstelling! Had toch gehoopt dat ze wat aan de bas weergave hebben gedaan. Misschien dat de HD439 een betere oplossing is, maar helaas nog geen enkele recensie over gelezen.