eufy E340, met gong Review
22 december 2025, laatste update op 22 december 2025, 96 views
Rapporteer
Product gekocht
Installeren is eenvoudig als je de juiste transformator hebt gevonden. Helaas reageert de bel slecht waardoor gasten en pakketbezorgers onnodig voor een dichte deur staan
Pluspunten
- Overzichtelijke onboarding
- Geen maandelijkse kosten
Minpunten
- Bel werkt niet altijd
- Transformator niet meegeleverd
- Reageert langzaam met opnemen van beelden
- Geen 24/7 opnamen
2 van 5 sterren (Slecht)
Dit is inmiddels mijn derde Eufy product. De Eufy Solar Wall Light Cam S120 en Eufy Floodlight Cam E340 bevielen dusdanig goed dat ik besloot om weer voor een Eufy te kiezen toen mijn Google Nest Cam Gen 1 ermee ophield na twee jaar. Ook om uiteindelijk niet meer vast te zitten aan de maandelijkse Google Home Premium kosten van 10 euro per maand.
Het configureren is eenvoudig via de app. De batterij was al deels opgeladen waardoor je meteen aan de slag kan met je nieuwe gadget. Eenvoudig de stappen doorlopen en verder beetje spelen met de instellingen.
Omdat ik geen voorstander ben van een bel die je elke keer moet opladen had ik besloten de bel weer bekabeld aan te sluiten. Mijn Google deurbel was ook bekabeld aangesloten dus dit zou eenvoudig moeten zijn. Even zoeken naar de juiste transformator en zoals het er nu uitziet heb ik met de Ezviz Transformator gekocht bij Gamma (productnummer 201668) een goede keuze gemaakt. Persoonlijk vind ik wel vervelend dat de batterij blijkbaar wel nodig is voor het gebruik ondanks dat de bel bekabeld is aangesloten. Ik zie dat de batterij ook op 93-94% blijft staan, maar hoe gaat dit als de batterij minder goed wordt?
Vanuit Eufy wordt er een bevestigingsbeugel meegeleverd bestaande uit twee delen. De bevestigingsbeugel en een extra plaatje om de camera 15 graden te draaien. Handig als je niet recht vooruit wil filmen en meer richting je oprit of tuin. In de verpakking zit ook een sticker die je op de muur kan plakken om de gaatjes op de juiste plek te boren. De bijgeleverde schroefjes en pluggen voldoen, maar ogen niet van bijzonder hoge kwaliteit. Iets om rekening mee te houden is dat je achter de bel weinig ruimte hebt om kabeltjes weg te werken. Zorg dat die niet te lang zijn omdat je anders de bel niet goed in de houder krijgt.
En dan het gebruik van de Eufy e340. Als je de bel indrukt hoor je een klik van de knop waarop gedrukt wordt. Alleen nu blijkt dat bezoekers soms wel de klik horen alleen gaat er geen signaal richting de chime en Eufy app. Omdat de persoon voor de deur wel een klik hoort denkt die dat de bel wel afgaat. Dit is erg vervelend en momenteel ben ik met Eufy in overleg hoe dit kan. Dit is tenslotte de belangrijkste functionaliteit van een deurbel. De router staat een paar meter van de bel en het signaal is volgens de app "great". Het komt ook heel random voor.
De camera verbaast helaas niet in positieve zin en reageert langzaam. Zeker in vergelijking met de Google Nest. Als een persoon snel via de voordeur de tuin inloopt zie ik alleen de achterkant. De beeldkwaliteit is ok. Een 4k ipv een 2k had wel beter geweest mocht je ooit eens moeten inzoomen.
De tweede camera aan de onderkant om pakketjes in de gaten te houden is leuk bedacht. Niet specifiek de reden om de bel te kopen.
Ander puntje is dat er geen specifieke covers voor verkrijgbaar zijn. Met wat googlen kom je wel bestanden tegen waarmee met een 3d printer een cover kan printen.