Imou Doorbell 3 Kit Review
17 december 2025, laatste update op 17 december 2025, 29 views
Rapporteer
Product geleend
Deze deurbel is eenvoudig te installeren, heeft voldoende instelmogelijkheden en een dik pluspunt is dat de SD kaart in de ontvanger binnen in huis zit. Mocht de deurbel gestolen worden, heb jij dus nog altijd je beelden veilig in huis alles samenvattend zou ik zelf verder kijken naar een andere deurbel, dat heeft met name met de beeldkwaliteit en vooral de reactiesnelheid te maken.
Pluspunten
- Eenvoudige installatie
- Voldoende instellingen
- MicroSD in de chime binnen
3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze video deurbel is een mooie complete set, bestaande uit de deurbel zelf en een ontvanger voor binnen die tevens dienst doet als gong. De geheugenkaart gaat in dit ontvangertje, wat ideaal is (denk aan een mogelijke diefstal van je deurbel). De app biedt voldoende mogelijkheden om instellingen te kunnen aanpassen van de deurbel, maar hij oogt goedkoop en is niet altijd even vlot.
De installatie is zo gebeurd, hij kan eventueel worden aangesloten op de bestaande deurbel draden.
De beeldmodus kun je wijzigen, van een fisheye effect, naar horizontaal of juist verticaal. Leuk is een “AR” modus waarin je je telefoon beweegt of over het scherm veegt om het effect te hebben van een draaibare camera.
De beeldkwaliteit overdag is OK, maar zeker niet heel goed te noemen. Al helemaal niet als het daglicht van achter komt. De nachtmodus is wat mij betreft echt ondermaats, de deurbel leek wel last te hebben van zijn eigen infraroodlampjes. Ik kon redelijk wat nachten geen fatsoenlijk beeld krijgen. De lens was verder niet beslagen, dat heb ik nog bekeken.
Een belangrijk onderdeel van een goede vide deurbel is de snelheid van de detectie en de snelheid van het genereren van een melding op je telefoon, ik kan bij deze heel kort zijn. De deurbel presteert hier enorm slecht… Ik ben een eufy deurbel gewend, en die is al langzaam, maar deze is nog veel langzamer. Ik heb zitten rommelen met de instellingen, maar ik kreeg het nog niet verbeterd. Dit maakt dat hij voor mij niet goed bruikbaar is. Wel is het heel fijn dat je telefoon gebeld wordt door de deur deurbel, wanneer er wordt aangebeld.