€ 87,99 bij bol

Logitech MX Keys S, Zonder Polssteun, Qwerty US, Grafiet Review

14 december 2025, laatste update op 14 december 2025, 43 views Rapporteer

Helaas een teleurstelling. Standaard toetsen zoals printscreen ontbreken.

Pluspunten

• Zwaar
  • Mooi design
  • verlichting

Minpunten

• Standaard toetsen ontbreken
  • Programmeerbare toetsen dmv software
  • Functietoetsen opdruk te klein
  • USB alleen voor opladen, niet als keyboard

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze gekocht omdat ik een nieuw keyboard nodig had en dit keyboard de mogelijkheid had om hem aan meerdere apparaten te koppelen. Voor keyboard en aanverwanten kies ik doorgaans voor Logitech: vaak goede kwaliteit. Deze keer was dit een teleurstelling. Na bevestiging dat het keyboard werkte, de verpakking weg gedaan. Na korte tijd gebruik bleek dat de "printscreen" knop ontbreekt. Deze wordt gebruikt door veel programma's die screenshort functionaliteit bieden (Greenshot, Snaggit, ..)

Na wat zoeken bleek dat ik niet de enige was die hier tegenaan liep. De printscreen is vervangen door een toets die "Microsoft snipping tool" opstart. Oplossing van Logitech: gebruik het bijgeleverde "Logi options" om de "snipping tool" te herconfigureren als printscreen. Dit is helaas onbruikbaar: ALT+PRINTSCR and CTRL+PRINTSCR werkt niet. Ik gebruik het keyboard tevens voor werk via Remote desktop, dan werkt "Logi options" ook niet, tenzij ik het op mijn werk computer installeer. Herconfigureerbare toetsen worden helaas niet in het keyboard opgeslagen.

Al met al, een keyboard voor een premium prijs, helaas mist het toetsen die al meer dat 40 jaar op een standaard keyboard te vinden zijn. Als ik de verpakking nog had, had ik het geretourneerd.

Logitech heeft voor mij hier echt afgedaan als "het keyaboard merk" (dit ook vanwege het feit dat hier vrij veel klachten over zijn, de firmware updatable is en hier kennelijk niets aan gedaan wordt)

Heb jij ook een Logitech MX Keys S, Zonder Polssteun, Qwerty US, Grafiet?