€ 24,99 bij Amazon.nl

Logitech POP Zwart Review

14 december 2025, laatste update op 14 december 2025, 6 views Rapporteer
Product gekocht 0

Betaalbare draadloze muis, snel wisselen tussen 3 apparaten

Pluspunten

• Handige draadloze muis
  • Afwisselend verbinden met 3 apparaten
  • Instelbaar voor linkshandigen
  • Deels te openen zonder schroevendraaier
  • Verwisselbare batterij
  • Niet duur

Minpunten

• Secundaire muisknop activeert wat snel
  • Werkt niet met MacOS versies < 10.15

Na mijn reactie bij de vorige review alsnog een eigen beoordeling, want inmiddels bevalt deze muis steeds beter.

Eerst het eerder beschreven probleem: mijn middelvinger, leunend op de muis, activeerde best vaak onbedoeld de rechtermuisknop. Dat afleren lukte niet echt, een middelvinger krampachtig omhoog houden is ook vast niet gezond. Ook raakte tijdens scrollen met het wieltje mijn wijsvinger soms per ongeluk de knop. Wellicht speelt ook de vorm een rol, want vergeleken met mijn oude versleten Logitech muis loopt de Pop Mouse aan de voorkant wat hoger door

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/Aoe-0557MSrZMkXq8J0EGRTzbnI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/19174/1Vuyz457HeQ1DqPOfM04PXbge8oVwzNpmIKDwDQcgLAwejTdg4.jpeg?f=620xauto

Na een paar dagen had ik dus schoon genoeg van ongewenste context-menu’s of tekstselecties… Meevaller: de bovenkant van de muis gaat eenvoudig los, hij zit alleen vast dmv. drie magneetjes dus een schroevendraaier is niet nodig. Daardoor kon ik gemakkelijk het 'stiftje' dat de dip switch indrukt, iets inkorten met een nagelvijltje (zie pijltje). Probleem opgelost.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/JqxcPq9znLMiUIr25CQqeQT6T_c=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/19174/1VuyzOQj3mgnOiamj0LhiJmh8R3rdNE7n9tGW7OvdTHAV6jydw.jpeg?f=620xauto

De AA-batterij is gemakkelijk te vervangen.

Aan de onderkant van de muis zit een schuifknopje om de muis in/uit te schakelen. Ook zit er een drukknopje ('Easy-Switch') om te schakelen tussen maximaal 3 BlueTooth-apparaten. Bij eerste gebruik geeft een knipperend ledje aan dat de muis in koppelingsmodus staat, zodra de verbinding is gelegd brandt het continu. Een korte druk schakelt naar de volgende verbinding, met een lange druk gaat hij opnieuw in koppelingsmodus. Verbinden lukte mij met een Mac Mini, een MacBook Air en een iPad. Helemaal kabelvrij is mijn bureau nog niet, want met een oudere Mac Mini (MacOS 10.6.8) kon ik niet verbinden, daarvoor is minstens Catalina (10.15) nodig.

Met de software Logi Options+ kun je o.a. de snelheid van muis en scrollwiel aanpassen, of de primaire en secundaire muisknoppen omwisselen (voor linkshandigen). De grote knop onder het scrollwiel is voor custom functies zoals een emoji-menu of een toetscommando zoals voor screenshots.

N.B. Mijn oude muis heb ik vaak opengemaakt om stof bij het scrollwiel te verwijderen. Dat kan hier ook, met een Torx-schroevendraaier kun je 1 schroefje (maatje mobiele telefoon) bij de batterij verwijderen. Zie ook deze video: YouTube: Logitech POP Mouse Switch Fix - Disassembly (click Issue)

Mijn conclusie: een eenvoudige muis zonder toeters en bellen, maar z'n prijs zeker waard.

Heb jij ook een Logitech POP Zwart?