Samsung Neo QLED QN90D 50" Zwart Review

12 december 2025, laatste update op 12 december 2025, 23 views Rapporteer

Lees lange review hieronder:

Pluspunten

• 0% kans op burn in (inbranden)
  • Goed helder beeld
  • Phillips Hue app mogelijk

Minpunten

• local dimming(kan je uitzetten)
  • Geluid (soundbar/speakers aanbevolen)
  • software

Ik gebruik deze Samsung-tv inmiddels dagelijks en het beeld stelt zeker niet teleur, maar de software blijft een zwak punt. Menu’s reageren soms traag en bepaalde instellingen, zoals local dimming, zitten dieper verstopt dan nodig is. Het verschil tussen OLED en QLED merk ik in de praktijk maar licht; het beeld is wat contrastrijker, maar geen wereld van verschil. Ik laat regelmatig stilstaande afbeeldingen zien als een soort schilderij en tot nu toe hoef ik me geen zorgen te maken over inbranding. De kijkhoek van ongeveer 45 graden is prima en omdat er geen raam recht tegenover staat, heb ik ook nauwelijks last van spiegelingen.

De Philips Hue-app werkt goed, al moet je deze wel kopen, en je hebt geen dure Hue-box nodig om het te laten functioneren. Voor het gebruiksgemak maak ik liever gebruik van een externe mediaspeler. Een Apple TV 4K werkt erg prettig, maar alternatieven zoals Google Chromecast/firestick doen het net zo goed en voelen vaak sneller en logischer aan dan de Samsung-software.

Het geluid is voor mij het grootste minpunt van deze tv. Het klinkt hol en mist kracht, waardoor films en series veel minder indruk maken dan ze zouden kunnen. Een soundbar of set externe speakers is daarom eigenlijk noodzakelijk. Ondanks deze minpunten blijft het een tv met goed beeld en handige mogelijkheden, al moet je wel bereid zijn om extern geluid en een betere interface via een mediaspeler te gebruiken.

Heb jij ook een Samsung Neo QLED QN90D 50" Zwart?