€ 2.149,- bij OK Systems International BV

MSI VenturePro 16 AI A2HVEG-024BE (Azerty toetsenbord) Review

8 december 2025, laatste update op 8 december 2025, 22 views Rapporteer
Product gekocht 0

Voor dit geld heb je een goede kwaliteit/prijs laptop. Hij komt echter met een maar..

Pluspunten

• Snelle CPU
  • Snelle GPU
  • OLED
  • Geheugen en opslag

Minpunten

• OLED
  • Fans bij idle hoorbaar
  • Trackpad heeft speling

3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze laptop heb ik in eerste gedachte gekocht omdat ik snelle hardware nodig heb voor mijn opleiding Systeem- en netwerkbeheer. We werken best wel wat met virtualisatie en daardoor is deze cpu en het geheugen een groot pluspunt.
  • De bouwkwaliteit is OK te noemen met hier en daar een verbeterpunt.
  • Het numerieke toetsenbord had ik liever volwaardig gezien in plaats van de enter toets onder de nummer 3. Je mist je al vaak eens van toets op deze manier.
  • Het trackpad heeft een minimale speling als je er gebruik van maakt. Je overbrugt eerst een mm om dan feedback te krijgen.
  • Het OLED scherm is scherp maar weerspiegelt ook hard. Ik had toch liever een mat scherm gehad.
  • De fans zijn bij idle gebruik al goed hoorbaar en worden alleen maar luider bij meer belasting.
Maar zoals ik al zei, er is een maar.
Wat met al sinds het begin opvalt bij het gebruik van deze laptop is dat er af en toe, geheel random een freeze voordoet van de muis op het scherm. Door even te klikken is dit weer opgelost.
Een herinstallatie van Windows en/of de drivers brengen helaas geen oplossing. Het probleem doet zich ook enkel voor op het laptopscherm en niet bij een extern scherm. Dat extern scherm wordt aangestuurd door de videokaart en het laptopscherm door de interne GPU op de CPU. Ik vermoed dat er daar iets niet helemaal lekker gaat in de hardware of in de drivers.
Er zijn nog meerdere mensen met dit probleem als ik reviews mag geloven.

P.S.: Deze laptop (Azerty) is op moment van schrijven ook beschikbaar op Coolblue maar staat niet in de Pricewatch

Heb jij ook een MSI VenturePro 16 AI A2HVEG-024BE (Azerty toetsenbord)?