€ 4.299,- bij MediaMarkt

Erazer Beast 18 X1 MD62729 Review

8 december 2025, laatste update op 8 december 2025, 17 views Rapporteer
Product gekocht 0

Beest van een laptop met Intel Ultra 9 275HX, 64GB RAM, 4TB SSD en GTX5090.

Pluspunten

• 64 GB RAM
  • 4TB SSD
  • GTX5090
  • 18 inch beeldscherm

Minpunten

• Hard plastic toetsenbord
  • Kleurcalibratie

Hiermee mijn ervaringen met deze laptop, de Erazer Beast 18 X1 MD62729

Ik zal later aanvullen waarom ik deze laptop heb gekocht niet een ander merk/model. Sowieso ben ik van plan deze review aan te vullen, graag feedback.

Eerst mijn verhaal:

Ik was op zoek naar een snelle laptop met een snelle kaart om o.a. GTA 6 op te kunnen spelen (intussen is GTA 6 een jaar vertraagd, maar soit).

Gezien mijn zeer goede ervaringen met een Medion X7853, die ik al 8 jaar in bezit heb, kwam Medion zeker als kanshebber naar voren. Jammer dat Microsof voor mij bepaald had dat ik geen Windows 11 op die X7853 mag draaien ondanks een i7 processor, 16 GB RAM én een TPM 2.0-chip (en dat al in 2017, hulde Medion!).

Goed, dus mijn ervaringen met deze Beest van een machine.

Daar ik niet zo'n fan ben van upgraden van een laptop, omdat dan de kast open moet, zou een grote interne opslag, veel RAM en tenminste een GTX 5080 welkom zijn.

Tevens was een 18" beeldscherm voor mij een must, 4K resolutie hoeft niet voor mij omdat dat niet tot zijn recht zou komen op dit formaat scherm, dank aan andere Reviews die daarop wijzen. Daarom ben ik wel van plan om een grote 2e beeldscherm aan te sluiten in 4K resolutie voor het afspelen van films.

(PS een LIPA afstandsbediening werkt perfect op deze laptop, in VLC kun je er alles mee aansturen).

Na maandenlang de Pricewatch in de gaten te hebben gehouden en steeds het budget wat meer opgeschoven te hebben, kwam ik bij deze machine uit.

Intel Ultra 9 275HX, 64 GB RAM, 4 TB SSD en zelfs een GTX 5090 videokaart overtuigden mij.

De prijs van € 4.299,- was wel ff slikken, maar zoals de heren van Rolls-Royce ooit zeiden . . .).

Het is inderdaad een beest van een machine, bijvoorbeeld GTA V , inmiddels aangeschaft, draait moeiteloos en snel op 2560x1600 op 240 Hz, lovely.

Daar ik de laptop pas een maand heb, heb ik nog niet zoveel andere zaken te melden, ik heb bijvoorbeeld nog geen video-editing gedaan. Het overzetten van Outlook en veel andere licenties duurde bij mij wel even. Nét toen ik deze laptop had gekocht kwam de beruchte KB-661 upgrade waardoor ik mijn WD-NAS niet kon vinden. Ik dacht dat het aan de laptop lag, uren en uren gezocht totdat het bericht op Tweakers kwam dat die 661-update de SMB-indexen in de war gooide.

64 GB RAM is voor mij belangrijk omdat ik permanent 8 of 12 GB wil virtualiseren voor Windows 10 (om Battlefield 1942 te kunnen blijven spelen, een man moet een zonde hebben ;) )

De 4TB SSD is een Phison E26. Nooit van gehoord, ik ben benieuwd hoe snel die is en of die blijft werken. Voorlopig alles prima.

Minpunten heeft deze machine ook:

De kleur rood is over-gekalibreerd en ik weet nog niet hoe ik dat kan instellen. Als ik in de beeldscherminstellen kom, kom ik uit op een Bing-helppagina, traditioneel zonder relevante hulp :(

Het plastic van het toetsenbord is keihard, geen genot om op te typen, gelukkig heb ik een los toetsenbord eraan hangen.

Heb jij ook een Erazer Beast 18 X1 MD62729?