€ 808,99 bij NBB.com

ASUS Prime GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 OC Edition Review

6 december 2025, laatste update op 6 december 2025, 27 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb mijn ASUS ROG Strix 4070 Ti ingeruild voor de nieuwe ASUS Prime RTX 5070 Ti OC. Een overstap van de vorige generatie top-uitvoering naar de huidige generatie instap-uitvoering.

Pluspunten

• Flinke prestatiewinst (+/- 25%) en 16GB VRAM
  • Compact en strak design, past makkelijker in kasten dan een Strix
  • Relatief zuinig voor de geboden prestaties

Minpunten

• Lichte coil whine hoorbaar bij hoge framerates
  • Materiaalkeuze voelt wat goedkoper/plasticky aan

**Bouwkwaliteit & Design**

Het verschil is direct voelbaar. De ROG Strix was een zware tank van metaal en RGB; de Prime is lichter, compacter en grotendeels van plastic. Het oogt strak en minimalistisch (fijn voor non-RGB builds), maar het 'premium' gevoel van de Strix mis ik wel. De kaart is gelukkig wel een stuk handzamer bij het inbouwen.

**Prestaties**

Hier doet ie wat hij moet doen. In benchmarks en games als Cyberpunk 2077 (4K/DLSS) pak ik zo'n 20-25% winst ten opzichte van de 4070 Ti. De stap naar 16GB GDDR7 geheugen geeft bovendien veel meer ademruimte in zware titels waar de 12GB van de 4070 Ti soms krap werd. Alles draait soepeltjes.

**Koeling & Geluid**

Dit is de grootste concessie voor mij persoonlijk. De Strix was onhoorbaar en bleef rond de 60 graden. De Prime tikt onder full load de 73 graden aan en je hoort de fans duidelijk blazen om dat voor elkaar te krijgen.

**Conclusie**

De RTX 5070 Ti chip is een beest en een waardige upgrade vanaf de 40-serie. De Prime-uitvoering is perfect als je puur geeft om frames per euro.

Heb jij ook een ASUS Prime GeForce RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 OC Edition?