Hypershell Pro X Review
3 december 2025, laatste update op 3 december 2025, 277 views
Rapporteer
Testpanel
De Hypershell Pro X is een stevig en comfortabel toestel dat ik kan aanraden voor mensen die beperkt zijn in mobiliteit of mensen die als gelegenheidswandelaars gelijke tred willen houden met meer ervaren wandelaars. Het is een kwalitatief hoogwaardig toestel en je merkt het verschil meteen zodra je het in gebruik neemt. Het enige echte minpunt is het opladen. Dat de batterijen alleen in het toestel zelf opgeladen kunnen worden, is een onhandige keuze van de fabrikant.
Pluspunten
- Comfortabel
- Gemakkelijke initiële setup
- Snel aan en uit te doen
- Helpt heel goed met wandelen.
- Goede bouwkwaliteit.
- Eenvoudige app in gebruik
Minpunten
- Opladen enkel in het toestel zelf
- Batterijen wisselen is onhandig
- Bijgehouden informatie kon beter en accurater.
Als baasje van een actieve Golden Retriever ben ik een geoefend wandelaar. We wandelen ongeveer tussen de 7 en 10 kilometer per dag. Dus toen Tweakers vroeg of er mensen de Hypershell Pro X wilden testen heb ik mij direct kandidaat gesteld.
Eerste ingebruikname, en bouwkwaliteit
Het toestel zit stevig verpakt in 2 dozen en een opbergkoffer.
In mijn geval was de pakjesbezorger niet zo zachtzinnig omgegaan met de doos, maar door de stevige verpakking had het toestel daar geen enkele schade van ondervonden. Het toestel is in de koffer ook nog eens goed verpakt en beschermd.
Het in gebruik nemen is heel eenvoudig. In de handleiding staan QR-codes naar de respectievelijke app stores waarmee je de app kan installeren. Ik weet niet of Android zonder play store ondersteund wordt, omdat ik dit enkel op een Pixel 8 toestel getest heb.
De app begeleidt je vervolgens bij de ingebruikname. Elke stap is voorzien van een tekstuele uitleg en een demovideo waardoor je eigenlijk geen fouten kunt maken.
In enkele stappen heb je het toestel correct omgedaan en kan je beginnen met de tutorial.
Deze tutorial legt uit hoe je van modus kunt veranderen met de fysieke knop, wat dus volledig zonder de app werkt. Ik moet toegeven dat ik dit meteen weer vergeten ben, omdat ik het veel handiger en gemakkelijker vind om dit via de app aan te passen.
Het toestel is zeer stevig en voelt hoogwaardig aan. Ook de gespen zijn van hoge kwaliteit. Het toestel is niet goedkoop, maar dat weerspiegelt zich ook in de kwaliteit. Er zijn slimme functies ingebouwd, zoals het detecteren dat een gesp los is, waarmee de ondersteuning automatisch stopgezet wordt.Bedienings- en gebruiksgemak
Het omdoen en afdoen van het toestel is zeer vlot en eenvoudig. Bij het aandoen klik je eerst de riem rond je middel vast en dan doe je de 2 beenriemen.
Het bedienen is zeer eenvoudig via de app. Je kan zoals eerder vermeld ook veel instellingen doen via de knop op het toestel, maar ik persoonlijk zie het nut er niet van in omdat alles wat je moet doen met 1 druk op een knop in de app kan gebeuren.
Wel had ik graag gezien dat de app iets meer informatie zou weergeven, Je kan zien, hoe snel je gaat, hoeveel stappen je zet, en hoe ver dat is. Maar bv. duidelijker of meer diepgaande grafieken, of meer details zoals individuele wandelingen in plaats van dagtotalen zouden een meerwaarde zijn. Verder heb ik nog wat twijfels bij de snelheid en afstandsmetingen. Ik heb een gps wandeltracker erbij genomen om te vergelijken, en die gaf soms toch verschillen van bijna 1 km/u aan, wat veel is bij een snelheid van 4 km/u.
De batterij gaat in Eco-modus zeer lang mee. Ik heb enkele grotere wandelingen gemaakt, en ik was daarmee in Eco-modus nog niet eens tot 50% van de batterij gekomen. Als je de meegeleverde 2de batterij meeneemt, of een powerbank gebruikt kan je waarschijnlijk gemakkelijk wandelingen van 30 km en meer maken. Ik heb geen exacte metingen gedaan, dus kan geen garanties geven, maar ik had absoluut geen zorgen over de range tijdens het dragen. In Hyper mode verbruikt hij aanzienlijk meer, dus daarmee ga je geen dagtochten kunnen maken.
Het opladen van de batterijen heeft één groot nadeel. Je kan de batterij enkel opladen terwijl deze in het toestel zit, waardoor je dus niet de reserve batterij kan opladen terwijl je het toestel gebruikt. Een USB-C aansluiting in de batterij zelf of een externe lader zou echt een uitkomst zijn.
Het wisselen van de batterij vond ik een beetje onhandig omdat de batterij een vrij stroef loskomt.Draagcomfort en gebruik
Ik was zeer verrast dat het apparaat goed paste. Ik heb aanzienlijk overgewicht in zulke mate dat mijn gewicht niet in de app staat. Toch kan ik het toestel comfortabel dragen. Ook een van mijn zeer sportieve vrouwelijke collega's heeft het toestel gepast, en ook voor haar zit het heel comfortabel. Het toestel lijkt me te groot voor kleine kinderen.
Ik raad wel aan de beenriemen stevig vast te maken, omdat ik persoonlijk wat hinder ondervond na enkele kilometers als de riemen zeer los zaten. Dit was meteen opgelost, door de riemen wat strakker te maken, en daarna heb ik hier ook geen last meer van gehad.
Tijdens het lopen zal je na 2 passen merken dat het toestel je benen gaat helpen opheffen en in de straffe modus of in bergop zal je ook voelen dat je been ook terug naar beneden gedrukt zal worden. Verwacht hierbij niet dat het toestel alles voor je doet, maar wel het grootste deel. Je kan het vergelijken met een elektrische fiets. Je kan ook wisselen tussen Eco-modus en Hyper
Persoonlijk heb ik de hyper modus slechts 1 keer gebruikt omdat ik deze een beetje te veel ondersteuning vind geven. Ik merkte ook dat het toestel hierbij zeer warm werd aan de motoren die aan de zijkant zitten. Je voelt het niet terwijl je wandelt. De app geeft bij mij ook tijdens het bergop wandelen met Hyper mode een melding dat hij een overheat protection gebruikt, dus ik neem aan dat hij dan begrenst.
De Eco-modus was, out of the box, al perfect voor mij. De ondersteuning is exact juist, en de range vergroot ook nog eens enorm in deze mode. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is de Eco-modus nog steeds een aanzienlijke ondersteuning. Ik ben bewust in een heuvelachtig gebied gaan wandelen waar ik vroeger snel vermoeid raakte. Met de Hypershell kom je makkelijk boven, zonder dat het voelt alsof je geklommen hebt. Het toestel herkent ook heel goed wanneer het bergop of bergaf gaat en past de ondersteuning daarop aan.
Hypershell benadrukt dat het toestel niet bedoeld is voor medisch gebruik. Toch heb ik mijn moeder van 67 gevraagd het toestel te testen. Ze is 2 weken voor het testen geopereerd, en had daardoor een zeer slechte wandelconditie.
De heuvel die voor haar zeer vermoeiend was, zelfs voor de operatie, ging nu aanzienlijk makkelijker. Tijdens de wandeling was er weinig sprake van vermoeidheid. Ik moest zelfs enkele keren vragen om "niet zo snel" te lopen. Ze was ook zeer te spreken over het toestel en vond het jammer dat ze het weer moest inleveren.
Ik neem aan dat Hypershell de medische disclaimer gebruikt omwille van compliance of verzekeringen, maar ik zie zeker veel voordelen voor mensen met een bewegingsbeperking.Conclusie
Als je een goede use case hebt, is dit toestel zijn geld dubbel en dik waard. Het toestel is stevig gebouwd en is echt een hulp bij het wandelen. Als je het toestel nodig hebt en je twijfelt: ik kan het van harte aanbevelen.
Voor mezelf als actieve wandelaar maak ik me wel wat zorgen over het "lui worden" door het toestel omdat je echt het gevoel hebt dat na gebruik gewoon wandelen "zwaar" is.
Het enige echte nadeel is het opladen van de batterij, maar dat weegt niet op tegen al het goede dat Hypershell met dit toestel biedt.