€ 115,- bij Amazon.nl Marketplace

Seagate Desktop HDD, 3TB Review

1 december 2025, laatste update op 1 december 2025, 13 views Rapporteer

Betrouwbare schijf want deze draait al 8 jaar in mijn computer. Hoewel de betrouwbaarheid voor een niet Tweaker waarschijnlijk een stuk minder zal zijn.

Pluspunten

• Betrouwbaarheid
  • Capaciteit

Minpunten

• N.V.T

Deze schijf draait al sinds 2017 in mijn computer, 7 dagen per week minimaal 6 uur per dag. Maximaal 12 uur maar dus nooit 24 uur per dag. Deze gebruik ik als schijf 2 en vanwege de capaciteit staan hier ook al mijn games op. In 2024 liepen mijn games steeds voor een aantal minuten (maximaal 5) compleet vast. Het kwam niet in me op dat het vastlopen werd veroorzaakt door deze schijf, sterker nog ik dacht juist dat deze schijf 2 de goede was en schijf 1 de slechtere, om deze reden stonden er ook backups op schijf 2. Je kan je dus voorstellen dat ik mezelf eind 2024 wezenloos schrok toen schijf 2 opeens niet meer werd herkend.

Het enige wat ik op dat moment kon doen was rustig blijven, de schijf uit de computer halen en alle aansluitingen goed door te blazen. Vervolgens de schijf weer aangesloten en de computer opgestart met de verwachting dat deze direct naar Windows zou gaan en me zou confronteren met het feit dat de schijf definitief overleden was. Tijdens het opstarten volgde echter de mededeling dat schijf 2 op fouten gecontroleerd moest worden, met andere woorden de schijf werd nog herkend! Toch was mijn verwachting nog steeds dat al mijn, of in ieder geval een groot deel, van mijn bestanden dan wel corrupt zouden zijn geworden. Maar na deze urenlange schijfcontrole bleken al mijn bestanden er gewoon nog intact op te staan! Ik kan je zeggen dat ik volgens mij nog nooit zo`n grote opluchting heb gehad.

Inmiddels zijn we een jaar verder en de schijf draait nog steeds. Bij het openen van bestanden en folders duurt het soms wel een paar seconden voordat de actie daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Het kan dus zijn dat de schijf er binnenkort echt mee ophoud, maar alleen al vanwege het feit dat ik zoveel extra tijd heb gekregen om nu wel de backups goed voor elkaar te krijgen vind ik de betrouwbaarheid eigenlijk 5 sterren waard. Maar ik geef 4 sterren omdat een niet Tweaker op het moment dat de schijf niet meer herkend wordt waarschijnlijk direct zal zal denken dat deze is overleden.

Heb jij ook een Seagate Desktop HDD, 3TB?