€ 629,99 bij NBB.com

ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review

TdV
29 november 2025, laatste update op 29 november 2025, 19 views Rapporteer
Product gekocht 0

Snelle grafische kaart voor hogere resoluties. Met oudere games of iets minder hoge settings zelfs in 4K snel genoeg.

Pluspunten

• Snelle kaart voor de prijs
  • Dual bios
  • 3 pcie stekkers voor de stroomvoorziening
  • 16gb ram

Minpunten

• Sober uiterlijk (kan je ook als pluspunt zien)
  • Coil whine (kan ook aan voeding liggen)

Ik zocht een nieuwe kaart voor in mijn 2e pc bij een amd 7700x. Omdat ik 12+gb ram wilde heb ik gekeken naar de 5070/9070 en deze 9070xt. Door een goede aanbieding viel de meerprijs voor de xt laag genoeg uit en heb ik voor deze gekozen.

De kaart is redelijk stil op wat coil whine na. Ik ben er inmiddels wel achter dat de voeding daar een grote invloed op heeft dus dat wijt ik niet direct aan deze kaart. Mijn voeding (cooler master gold v2 850w) gaf ook in een andere pc veel meer coil whine dan de nieuwe (enermax revolution III 1000w).

Asus heeft deze kaart vrij sober ontworpen en heeft geen verlichting toegevoegd. Dat is niet direct een minpunt maar het is niet de mooiste 9070xt die er te koop is. Ik vond de meerprijs het niet waard om voor een duurdere te gaan.

Oudere spellen zoals Resident Evil village draaien met alle opties op maximaal en met raytracing op 4k. Modernere spellen zoals Alan wake 2 zijn een stuk zwaarder en moet met wat minder opties genoegen nemen om op 4k te draaien. Ik moet nog even tweaken om te kijken of er met wat overklokken nog winst te behalen is.

Al met al ben ik tevreden over deze kaart, niet perse beter dan andere 9070xt's maar wel gunstig geprijsd.

Heb jij ook een ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6?