€ 279,- bij Paradigit

ASUS ROG Strix B850-I GAMING WIFI Review

28 november 2025, laatste update op 28 november 2025, 5 views Rapporteer
Product gekocht 0

- De hoeveelheid beschikbare USB-poorten en de snelheid daarvan. Ik kom van een ROG Strix X570 bord waarbij de USB-poorten rijkelijk aanwezig waren.
- BIOS knopjes op het I/O shield, dit was vooral praktisch toen de setup eerst als open-bench werd opgesteld.
- 2x PCIE 5.0 M.2 slots (al heeft het 2de slot geen heatsink)

Tot slot was het gebrek aan RGB (afgezien van de audio poorten op het I/O shield 😅) was zeker een pluspunt.

De prijs was echter (ondertussen 1,5 maand geleden) wel aan de hoge kant, vergeleken met andere bordjes met dezelfde chipset (en zeker met die van vorige generaties). Dus als er je niet alles nodig hebt, kan het misschien lonen om te opteren voor een previous chipset gen bordje.

Pluspunten

• Hoeveelheid USB-poorten voor mini-ITX
  • BIOS knoppen op I/O shield
  • 2x PCIE 5.0 M.2 slots

Minpunten

• Prijs
  • Geen heatsink voor 2de M.2 slot

Een kleine maand geleden de ASUS ROG Strix B850 Gaming-I aangekocht voor gebruik in mijn Fractal Design Terra case.

Het was geen gemakkelijke keuze, maar na het lezen van een tal van andere reviews, heb ik de knoop uiteindelijk doorgehakt en voor dit bordje gekozen.

De voornaamste redenen voor de keuze van dit bordje waren vooral:
  • De hoeveelheid beschikbare USB-poorten en de snelheid daarvan. Ik kom van een ROG Strix X570 bord waarbij de USB-poorten rijkelijk aanwezig waren.
  • BIOS knopjes op het I/O shield, dit was vooral praktisch toen de setup eerst als open-bench werd opgesteld.
  • 2x PCIE 5.0 M.2 slots (al heeft het 2de slot geen heatsink)

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B850-I GAMING WIFI?