Ik vind de reviews hier wat negatief, daarom mijn review ;-)
Ik kocht er jaren gelden twee voor 25 euro p/st.
Een is de klok in de woonkamer, de ander de wekker in de slaapkamer.
Ze zijn gekoppeld aan de google cloud services zodat ik ze met 'hey google' van alles kan vragen, maar daarvoor kocht ik ze niet. De wekker is dan wel heel fijn in te stellen als je al onder de wol ligt: "hey google, zet de wekken om 8 uur 's ochtends", of "hey google, verwijder wekker".
Gekoppeld aan Google diensten wordt ook de temperatuur buiten weergegeven, wat wel handig is, en het weer met een icoontje (niet zo nuttig)
Het ingebouwde nachtlampje laat / liet zich ok handig instellen door bijv. commando "hey google, lamp op 80%".
Er zijn periodes dat ie dit commando niet meer kent en krijg ik in het Engels met een erg Nederlands accent te horen "look like those lights haven't been setup yet'.. raar
Mijn redenen voor de aankoop waren:
- simpele klok / wekker met een niet storend design
- kan functioneren i.c.m. Home Assistant (zonder cloud):
1) Als speaker om meldingen te laten horen
2) Als speaker om muziek af te spelen
En hiervoor werken deze apparaatjes perfect!
Ik hou er niet van afhankelijk te zijn van online diensten, maar als de Google voice assistant mocht uitvallen is dat geen ramp., ik zie het enkel als een bonus.
Deze apparaatjes zijn TOP!
Noot; Mocht de wifi wegvallen dan blijven de klok en de ingestelde wekker(s) gewoon werken. De wekker laat zich ook instellen met fysieke knoppen