€ 969,99 bij bol

Anker Solix F2000 Review

25 november 2025, laatste update op 25 november 2025, 20 views Rapporteer
Product gekocht 0

Kocht de F2000 voor slecht €809,10 bij Anker NL zelf vanwege flinke kortingen en nog eens 10% 1e aankoop in de webwinkel.
Wordt binnen een week gratis opgestuurd uit China. Volledig aangepast voor de NL markt met normale wcd's.

Pluspunten

• Solide kwaliteit producht met A klasse onderdelen
  • Eenvoudige bediening via WiFi App
  • Eenvoudig energie / kosten besparen

Minpunten

• Geen integratie met Home Assistent

Heb de F2000 aangesloten tussen de voedingskabel van mijn zonnepanelen dmv een zgn PV-verdeler die gewoon bestaat uit een kastje met DIN rail, DIN rail WCD en een B16 automaat. Zo ben ik niet gebonden aan de max 800W.
Verschil met een normale thuisbatterij is dat een PowerStation output niet op het net aangesloten kan worden.
Ik heb een HomeWizard smartsocket op de PV verdeler gezet die inschakelt als de zon schijnt of tijdens DAL tarief.

Je kunt ook opladen en de output blijven gebruiken. Die word bij de belasting opgeteld.
Je kunt het laadvermogen zelf instellen in stappen van 100W tussen 200 en 2200 Watt
Met een HomeWizard smartplug en HomeWizard, of Home Assistent, bepaal je zelf wanneer, hoe en hoe lang je wil opladen.

De UPS functie werkt vlekkeloos. Mijn TV en PC merken helemaal niets als ik de input voeding uitschakel en op batterij verder ga. En als de standaard capaciteit je te krap is, kan je die verdubbelen met een extra batterij.
Door hem tijdens gebruik bij te laden, kan je eindeloos van je aansluitingen genieten. Uiteraard moet je evenveel of meer laden dan je afneemt. Anders gaat de batterij leeg.

Het pakket weegt 45kg, maar als je hem meteen uitpakt blijft daar nog 32kg van over.
Dan trek je het superhandige telescoophandvat uit en rijdt hem als een koffer naar de plek waar je stroom nodig hebt.
Ook voor buiten zeer handig. Camping, barbecue of picknickplaats zijn geen probleem. Geen gesjouw.
Je gaat vissen en bakt je vangst gelijk op een elektrische kookplaat. (Eventueel een zonnepaneel meenemen).
Maar je kunt hem ook met een "sigarettenaansteker' plug op je auto aansluiten met een verloop naar XT60.
En natuurlijk je smartphone of tablet opladen met een van de 5 USB poorten.

Je sluit ook gemakkelijk zonnepanelen tot max 60V/1000Watt met een MC4/XT60 kabel aan om nog eens met max 1000W DC bij te laden. Mobiele zonnepanelen zijn duur en niet handig voor thuis. Die waaien weg.
ik denk over een JA-solar 600Wp paneel.

Wil je deze Powerstation niet bij Anker zelf kopen, dan is Amazon de goedkoopste met €899,-
5 jaar garantie en tenminste 10 jaar levensduur. Je verdiend hem sneller terug dan een thuisaccu en hij is veel minder lomp.

Heb jij ook een Anker Solix F2000?