:strip_exif()/m/878181/1VnY8VOlum9sSbB1kgVxBisi8iZY6sU8qHd0kgl3qugSZoNH8S.jpeg?f=620xauto)
(afbeelding: Mijn alltime applicaties: WinAmp & Total Commander, wat zou mijn computer leven zijn zonder die?
Ik heb niets met die tegenwoordige schiet spelletjes, gewoon fout spul in verharding van de maatschappij. ik kom vanuit de Commendore C64 & Dos tijdperktijd waar ik echt leuke spelletjes speelde, Prins of Persia, Supaplex, Roger Rabbit etc zo bracht ik heel wat uurtjes in door. Op zolder staat nog een oude PC en die spelletjes heb ik allemaal nog. Ik ben (nog) internet DJ in Psytrance en als ik weer een 3 uur maandelijkse set aan elkaar had geknoopt, luister ik de gebrande mp3 set of onder het genot van Hartenjagen, Patience of een andere uit de reeks, heerlijk ontspannend.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Toen Microsoft aankondigde, Windows 10 niet meer te ondersteunen voelde ik mij verraden, zo verknocht aan mijn kaartspelletjes en natuurlijk heb je ze ook online met die irritante reclames waar ik niet om vraag. Dus verhuisde de HP Z440 die toch al niet lekker werkte in 4K weergave als huis-surf PC aan de grote Sharp 50 inch 4KTV, naar een hoekje in mijn homesound studio, waar ik vroeger de reserve PC had staan, toen ik nog wekelijks 2 uur TranceStoned uplifting trance sets moest aanleveren aan DI-fm Trance Channel. Die tijd is voorbij en op die plek staat nu de oude HP-Opa (zo heb ik hem in het thuisnetwerk benoemd), naast de dikke HP Omen voor mijn mix en video editing.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
(afbeelding: gekocht bij Triple J Online en werd via GLS bezorgd met een tracking die je redelijk kan volgen)
Had vroeger 2x Samsung H260HD (1920x1200) en voor de reserve PC de H240HD's ook 1920x1200 en voor die tijd machtig mooie monitors die je ook als HDTV kon gebruiken, maar we leven in een 4K tijdperk en ik had een kleine wens daarin, als ik voor een klein prijsje een HDR-ready monitor op de kop kan tikken, doe ik dat. De HP-Opa kan 4K weergeven vanuit de videokaart, dus waarom niet, waarom niet eerder? Die Samsung H260HD & H240HD (heb van beiden nog elk 1 exemplaar) zijn gewoon niet kapot te krijgen, weet nog hoe duur ze nieuw kostte, gekocht in Naarden bij de gebroeders Coronel, ja dik € 450,= per stuk, 20 jaar geleden en nog steeds perfect, warm van kleur en voor HD mega scherp mooi beeld, nog steeds mooie TV's voor camper of caravan. Zal ze bij vraag en aanbod zetten, voor de liefhebbers, heb de dozen nog. Wordt wel ophalen in Twente.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
3,5 jack - 1x HDMI - 1x DisplayPort - usb-a (voor firmware update) - AC/DC adapter voeding
Toen in surfen van de Black Friday deals, monitoren oplopend in prijs zag ik deze ... keek nog bij Estunt, waar ik normaal gebruikt koop, maar die zit meer in de HP & Dell monitoren 24 inch en geen kromme game monitor. Nu is deze wel erg krom, leuk voor als je er twee van hebt op een duo standaard voor Formule 1 games of andere simulatie spellen, want dan heb je wel een mooie kromming met 2 monitoren, voor single monitor net even te veel van het goede en daar scoort hij zijn minpunt, maar doet geen afbreuk in het machtig mooie knal scherpe beeld, hij behoud zijn 4 sterren, maar dit is eigenlijk een monitor waar je er twee van moet hebben. Ik heb op de HP Omen (mijn andere PC) een 32 inch widescreen van Dell, die kromming is voor dat scherm wat je wil, deze is net even te veel van het goeden, maar kennis van mij heeft er twee en doet veel simracing die zweert erbij, de schermranden in het midden vallen weg in de cockpit helo, tja zo is een nadeel bij een ander een voordeel, 't is maar net wat je voorkeur is
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Moest ook nog een Display kabel hebben, dus even neuzen op Amazon en ach je, pakken we ook een oplaadbare game muisje erbij die verrassend lekker in de hand ligt. In de Black Friday week kan je dat spul ook wat goedkoper scoren, want ik ben echt verbaast over het mooie beeld, had het slechter verwacht aan de hand van de eerdere Tweakers test, maar had hem al een keer gezien en ik vond het wel meevallen, natuurlijk ben ik geen tester, maar een bejaarde reviewer. Maar zo veel als kromme dat had ik niet verwacht maar wen ik wel aan, zit op 1 meter afstand vanaf, maar ik kan begrijpen dat niet iedereen dit wenselijk vind.
Wat zit er verder in de doos
De voeding, gedeeld in een adapter en netsnoer, voldoende lang waar dat gewenst is. Een HDMI kabel (waar je niks aan hebt) En dan nog een CD-Rom, maar Windows pakte via de Display kabel in één keer het scherm gevuld, precies goed. Dan nog het bekende papierwerk in veel talen behalve Nederlands. Niet iedereen begrijpt technisch Engels als je wel de basis Engels goed spreekt. Wel online Nederlandse handleiding maar dan moet je deze i
npakte ZIP eerst uitpakken om dan de DUTCH te zoeken, maar er is wel een vraagbaak om problemen op te lossen, die link vind je
HIER De vrije grote monitor steun laat zicht simpel en logisch in elkaar monteren. Heb in de beeldscherm instellingen de lettergrootte op 125 % gezet is net even beter leesbaar in Total Commander en vullen de kaart spelletjes voller op het scherm.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
(afbeelding is uit de Nederlandse handleiding)
Standby is irritant (update hierin, is opgelost)
In het midden onderaan (zie afbeelding hierboven, even voelen met de vinger) zit een draaiwieltje die je ook kan indrukken voor handmatig aan of uitzetten, de instellingen. Maar in standby blijft daar een blauw ledlampje knipperen, zo irritant (mijn airfryer heeft dat ook) een soort belerende vinger gevoel dat je energie moet besparen in sluipverbruik. Dat is opgelost, kon het niet vinden, maar het is even 5 seconden het knopje onder ingedrukt houden en hij is uit (eigen tech ervaring).
Ik heb hem verder niet in de kleuren bijgesteld, blijkbaar heeft de vorige eigenaar dat mooi gedaan en in de refurbished niet naar fabrieksinstellingen gezet, want het is geheel naar mijn wens.
HDR10
HDR10 is alleen toegankelijk op Windows 10/11-systemen die uitgerust zijn met grafische kaarten die Ready 3.0 Digital Rights Management ondersteunen (voor beschermde HDR-inhoud). Gebruik onderstaande
Grafische kaarten voor HDR10 (i.c.m. W10/11):
• NVIDIA GeForce 1000 series of hoger
• AMD Radeon™ RX 400 series of hoger
• Intel UHD Graphics 600 series of hoger
Wat zeggen de experts van Tweakers over deze HDR-ready monitor?
Ik heb wat afbeeldingen vanuit de Nederlandse handleiding hier in de review toegevoegd, ik ben een reviewer op praktijk gebruik gericht en geen expert of tester. Onder de video nog een overzicht van specificaties over de meerdere typen uit deze serie. De handleiding (verstopt in de multi-taal User Manuel ZIP) geeft wel goede informatie over de beeld instellingen. B
ekijk de video voor technische kant review