ASUS Prime Radeon RX 9070 XT White OC Edition 16GB GDDR6 Review
22 november 2025, laatste update op 22 november 2025, 1 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooie kaart die niet al te groot is vergeleken met sommige andere kaarten. Performance is prima en kan hem goed undervolten en clocks omhoog krijgen zonder performance issues. Fans gaan wel tekeer en toen ik Adrenalin + GPU tweak 3 tegelijk aan had bleef alles maar crashen.
Pluspunten
- Geen RGB
- Goede kwaliteit
- Niet te groot
- Stabiele overclock
Minpunten
- Fans kunnen flink tekeer gaan
- AMD drivers
Ik zocht een vervanging van mijn RTX3080 die niet al te duur was en GEEN rgb had. 9070xt is een prima uitkomst en deze ASUS kaart had alles wat ik zocht. 16GB Vram, goede clocks en geen gekke poespas. Drivers waren makkelijk te installeren en kon de kaart simpel undervolten en de clocks omhoog gooien. Temperatuur blijft goed laag wat ik niet verwacht had met een relatief smalle kaart (in vergelijking met mijn 3080 die ik hiervoor had).
De fans maken wel een flink geluid als je gaat gamen, maar met een koptelefoon op merk je het al gauw niet meer. Ook had ik wellicht zelf een fout gemaakt, maar toen ik zowel adrenalin en GPU tweak aan had werkte de GPU gewoon niet. Kreeg encoding issues toen ik filmpjes via windows media player wilde kijken (lukte ook niet op VLC). Games waren unstable en kon eigenlijk niks. GPU tweak bleek het probleem te zijn!
Als je deze kaart koopt gewoon Ryzen Adrenalin gebruiken en niks anders en dan heb je een uitstekende 9070xt voor een goede prijs.