€ 507,99 bij NBB.com

MSI MAG 271QP QD-OLED X24 Zwart Review

19 november 2025, laatste update op 21 november 2025, 19 views Rapporteer
Product gekocht 0

Compacte, betaalbare QD-OLED monitor die een erg grote bang-for-your-back gehalte heeft. Je levert in op toegevoegde functionaliteit zoals RGB, een curved paneel, USB-PD, een hub, KVM etc. maar je houdt over wat echt belangrijk is: een no-nonsense OLED gaming monitor met diep zwart, intense kleuren, oneindig contrast, erg heldere en scherpe motion en een prima bouwkwaliteit.

Pluspunten

• Contrast, kleur en snelheid
  • Wordt geleverd incl. kleurmetingsrapport
  • Prima OSD qua design en mogelijkheden
  • Glossy coating

Minpunten

• Na OLED vallen alle andere paneeltypes tegen
  • erg felle standby/power LED
  • OSD knoppen onhandig geplaatst
  • Spartaans kabelmanagement
  • Geen USB poorten
  • Bij ongepolariseerd QD-OLED krijgt zwart een magenta gloed bij felle lichtinval

Ik had al een 65" OLED TV, dus was gewend aan de beleving van een OLED paneel bij media consumptie, maar mijn PC monitoren waren de afgelopen jaren altijd IPS of VA. Nu eindelijk de overstap gemaakt omdat deze MSI plots voor 399,- verkrijgbaar was, en ben ontzettend tevreden.

Ik kocht deze monitor ook eigenlijk alleen vanwege de relatief lage prijs voor een 27" paneel van dit kaliber. De bouwkwaliteit, features, vormgeving en snufjes waren niet belangrijk voor me. Tevens accepteer ik het feit dat dit paneeltype ongepolariseerd is, waardoor diep zwart bij lichtinval een magenta kleurzweem krijgt. Ik gebruik deze monitor in een relatief donkere ruimte en heb hier in de praktijk dus geen last van.

Ik kan nu niet meer comfortabel naar IPS (laag contrast) of VA (inferieure motion, blacksmearing) kijken. Ik dacht dat "Once you go black, you never go back." over iets anders ging, maar het gaat blijkbaar over OLED. :p OLED is zowel geschikt voor kleurkritisch grafisch werk, media consumptie EN gaming. Vroeger kocht ik een paneeltype voor elke individuele toepassing omdat geen enkel type goed was in alle...

Ik ben normaliter niet zo van de superlatieven, maar dit is een upgrade die ik eerder had moeten doen en kan het iedere Tweaker (die waarde hecht aan beeldkwaliteit) van harte aanraden.

Heb jij ook een MSI MAG 271QP QD-OLED X24 Zwart?