€ 499,- bij Levix Computershop

LG UltraGear 27GX704A-B Zwart Review

18 november 2025, laatste update op 19 november 2025, 215 views Rapporteer
Testpanel +2

Monitor met fantastische zwart waarden en bouwkwaliteit. Het design van het scherm is strak en minimalistisch. Scherm is makkelijker in elkaar te zetten en bestaat uit 3 onderdelen. Het scherm heeft standaard 1xHDMI 1xDP en 1xUSB om de usb hub in het scherm aan te sluiten. Echter mis ik toch een aparte on/off knop.

Pluspunten

• Zwart waarden
  • Bouwkwaliteit
  • Aux port

Minpunten

• Power on/off knop

Inleiding

Ik was onderdeel van een testpanel en heb dit scherm gedurende een week mogen gebruiken en testen.

Een monitor is niet zomaar een scherm dat je even aansluit en vergeet. Het bepaalt voor een groot deel hoe je games, films of zelfs simpel browsetwerk ervaart. Zaken als helderheid, kleuren, responstijd en verversingssnelheid maken het verschil tussen een soepele, scherpe ervaring of juist een onrustig beeld met motion blur en ghosting. Zeker bij gaming merk je dat meteen: hoe sneller het scherm reageert, hoe vloeiender alles aanvoelt. Het is daarom helemaal niet gek om te investeren in een monitor die niet alleen snel is, maar ook prettig voor je ogen en zuinig in gebruik.

In deze review draait het om de LG UltraGear 27GX704A-B, een 27-inch W-OLED gamingmonitor die een duidelijke stap vooruit zet binnen de UltraGear-lijn. LG combineert hier een 240 Hz verversingssnelheid met een extreem lage responstijd en het diepe contrast dat alleen OLED kan leveren. Hoe deze versie zich onderscheidt van eerdere modellen, welke vernieuwingen LG precies heeft doorgevoerd en of het prijskaartje van rond de €499 te rechtvaardigen is, gaan we in deze review uitgebreid bekijken.

Specificaties

Voor de mede tweakers heb ik hieronder een lijstje gemaakt met de specificaties die dit scherm op papier heeft.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/fFLcE-DxDAHe89ad0ohL5U7Yba0=/620x/filters:strip_exif()/m/1992504/1Vls4lAcNOoM7iEeaPoxweuoTeJPtaLuET2jGjNT0wq5uuEKRz.png?f=620xauto

De LG UltraGear 27GX704A-B is een 27-inch monitor met een QHD-resolutie van 2560 × 1440 pixels, wat zorgt voor een scherpe en gedetailleerde weergave. Dankzij het W-OLED-paneel krijg je diepe zwartwaarden, een extreem hoge contrastverhouding en levendige kleuren met een dekking van 98,5 % van de DCI-P3-kleurruimte. De verversingssnelheid ligt op 240 Hz en in combinatie met de responstijd van 0,03 ms voelt alles vloeiend en direct aan iets waar vooral snelle shooters en competitieve games optimaal van profiteren.

Qua helderheid haalt het scherm een typische waarde van 275 cd/m², maar in HDR-content loopt dit op tot zo’n 1300 nits. Dat maakt lichte effecten, explosies en highlights zichtbaar intenser zonder dat donkere scènes detail verliezen. De monitor ondersteunt zowel HDR10 als DisplayHDR True Black 400, wat vooral bij films en storygames een stap richting echte OLED-kwaliteit oplevert. Dankzij de brede kijkhoeken van 178 graden blijft het beeld ook vanaf de zijkant goed zichtbaar.

Voor aansluitingen zit je goed: je vindt 2× HDMI 2.1-poorten en 1× DP 1.4-aansluiting, waarmee je consoles en pc’s zonder problemen op hoge verversingssnelheden kunt draaien. Daarnaast beschikt de monitor over een kleine USB-hub met 1× upstream- en 2× downstream-poorten, die je kunt gebruiken voor accessoires zoals een muis, toetsenbord of USB-stick. Via de 3,5 mm hoofdtelefoonpoort kun je direct audio uit het scherm halen als je dat fijner vindt. Het scherm bevat geen eigen speakers.

De voet van de monitor is stevig en biedt alle gangbare verstelopties: hoogteverstelling, kantelen, draaien en er wordt beweerd dat het scherm verticaal (pivot) gebruikt zou kunnen worden dit heb ik zelf niet voor elkaar gekregen. Voor wie het scherm aan een arm of muurbeugel wil hangen is er een standaard 100 × 100 mm VESA-mount aanwezig. De monitor weegt ongeveer 7,2 kg inclusief voet en blijft daarmee makkelijk hanteerbaar tijdens het installeren of verplaatsen.

Unboxing

Het scherm is geleverd in een doos van ongeveer 30 inch. Alle onderdelen zitten netjes verpakt in een blok piepschuim met verschillende plastic zakjes met kabels. Nadat ik alle accessoires uit de doos had gehaald, had ik 3 zakjes met kabels (1× HDMI, 1× DP en 1× USB-B upstream) en 1 zakje met een kabelfilter. Het scherm zelf wordt in 3 onderdelen geleverd: de poot, de pilaar en het scherm zelf. Als laatste vind je hier ook de boekjes met instructies en eventuele antwoorden op veelgestelde vragen.

Het scherm is makkelijk in elkaar te zetten in een minuutje. Je zet als eerste de pilaar in het voetstuk en draait deze vast met het schroefje aan de onderkant van het voetstuk. Hierna pak je de pilaar en plaatst eerst de bovenkant van de VESA-mount in de bovenste 2 gaten, waarna je de onderkant ook vastklikt. Daarna krijg je onderstaand zicht.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/aY-L4vXQfNGwuJu6dxK6EIjec3c=/620x/filters:strip_exif()/m/1992504/1Vls4lrqOZB6KlkdBMSMZYqqzsjG2PHxzs4RX28lRLLJ0KMWml.png?f=620xauto

Mijn ervaring

Laten we als eerste bij het uiterlijk beginnen. Het scherm is fantastisch afgewerkt en minimalistisch: de randen zijn vrij dun. Het voetstuk is extreem dun en stevig waardoor het niet in de weg zit voor gebruikers die graag hun toetsenbord direct onder het scherm hebben staan. Er wordt een kabelfilter meegeleverd welke je aan de pilaar kunt plaatsen om je kabels te bundelen en redelijk weg te werken. Al met al was het installeren van het beeldscherm op mijn bureau een fluitje van een cent.

Dit scherm is in theorie plug-and-play. Helaas kreeg ik bij het opstarten van mijn Windows-installatie dit scherm in eerste instantie niet uit Full HD + 60 Hz, terwijl mijn Linux (Fedora)-installatie wel meteen Quad HD + 240 Hz pakte. Hieronder plaats ik een foto’s van hoe het scherm eruitziet als hij aan staat.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/qmF0QWtyVK426dRkbxBKWjM2IvA=/620x/filters:strip_exif()/m/1992504/1Vls4lQ3ge2BTo7BILmYlW7gNQTFn6oChzj9b4dhSPfRFAmQ8Y.png?f=620xauto

Tijdens het gebruik en kijken van bijvoorbeeld een film springen de kleuren echt uit het scherm. Je kunt goed alle scènes onderscheiden van elkaar en ook de zwarte kleur is fantastisch aanwezig. Ook in spellen krijg je levendige beelden bij scènes waar het beeld veel kanten op springt en waar explosies zijn. Het beeldscherm is ook fantastisch als je het gebruikt voor spelletjes: de 240 Hz en 0,03 ms zorgen voor razendsnelle en soepele beelden waardoor je reactietijd in shooters consistenter wordt en in mijn geval iets sneller. Ook zorgt de 240 Hz voor een relaxter beeld omdat je meer frames kunt zien. Dit scherm is gemaakt voor Quad HD. Full HD en andere resoluties geven een korrelig en lelijk beeld.

Bij het bekijken van het scherm kwam ik erachter dat er ook een hoofdtelefoonuitgang aan de onderkant van het scherm zit. Deze poort levert in mijn geval fantastisch geluid en is zeker het gebruiken waard als je USB-poorten vrij wilt houden. Dit scherm heeft daarom geen speakers, welke 9/10 keer toch onbruikbaar zijn. Als laatste punt hebben we nog de on/off-knop waarin ook het menu zit. Persoonlijk vind ik dit echt vreselijk, nu moet ik door een menu scrollen om het scherm uit te zetten. Hier had ik graag een aparte knop voor gezien.

Ps:
Dit is de eerste keer dat ik een review iets uitgebreider maak! Feedback is welkom :).

Heb jij ook een LG UltraGear 27GX704A-B Zwart?