MSI X350-472NL Review
12 maart 2011, laatste update op 12 maart 2011, 2.565 views
Rapporteer
Voor deze laptop had ik een Acer Aspire One 110, belangrijk bij het lezen van deze review is dus dat mijn vergelijkingsmateriaal een kleine, trage netbook was met een zeer beperkte resolutie en toetsen die net wat kleiner zijn als een normaal toetsenbord (waar ik wel helemaal aan gewend was, ik moet nu echt weer wennen).
Mijn algemene indruk is goed. De laptop ziet er mooi uit, plat, maar tegelijk ook degelijk. Ook voelt alles snel aan en zie ik dat Windows 7 toch wel een heel wat moderner OS is als XP.
Pluspunten
- prijs
- formaat
- schermresolutie
- plat/mooi design
- webcam en wireless kan hardwarematig uitgeschakeld worden
Minpunten
- rechtershifttoets is vrij klein
- touchpad raak ik vaak onbedoeld tijdens het typen waardoor de cursor verplaatst (gewenning denk ik)
- accutijd is flink minder dan mijn netbook met 9 cell accu (deze heeft een 4cell)
Vergeleken met een netbook is de featureset goed. Snellere processor met twee cores, 2 GB geheugen, een goede resolutie, VGA, HDMI, Wireless N, Gbit lan, een cardreader. Voor een laptop ontbreekt de DVDbrander (die hoef ik ook niet) en bluetooth (is wel mogelijk). Ook kan voor de veiligheid of om stroom te besparen de webcam en de wireless hardwarematig worden uitgeschakeld.
De prestaties zijn goed, maar then again. denk aan het vergelijkingsmateriaal wat ik in het begin genoemd had. Het is natuurlijk geen snelheidsmonster, maar de taken die ik er mee doe (films kijken, skypen, documenten typen, spotnet) gaan allemaal snel. De webcam is ook een stuk helderder, er zit ook een ledje naast maar het is me niet helemaal duidelijk of dat dient zodat je kan zien dat de webcam in gebruik is of dat het echt bij moet lichten, heel veel licht geeft het namelijk niet)
De beeldkwaliteit is goed. Het is een resolutie waar je goed mee kan werken in tegenstelling tot mijn eerdere netbook waar ik vaak een externe monitor aan had hangen. Die monitor staat er nog, maar ik sluit hem vaak niet eens meer aan omdat het niet echt nodig is. Ik heb de laptop nog niet buiten in daglicht getest, ik denk dat het glanzende scherm dan kan irriteren.
Aan de ergonomie moet ik nog wennen. Ik ben gewend aan het kleinere toetsenbord en heb nu meer ruimte en raak vaak onbedoeld het touchpad aan wat vervelend is bij het typen van een tekst omdat de cursor verspringt. Ik neem aan dat ik dat vanzelf afleer als ik de laptop langer gebruik.
De laptop kan wel warm worden ook al wordt hij aangeboden als zuinig. Vooral het linkergedeelte naast de touchpad kan warm aanvoelen soms. Ik weet niet wat er onder zit, misschien de CPU (er zit geen luikje wat vaak onder de harddisk zit). De geluidsproductie is ook wat meer als mijn netbook, dat komt denk ik doordat er nu een harddisk in zit. Het is in ieder geval zeer acceptabel en zeker niet hinderlijk.
De mobiliteit is goed. Het is een klein formaat laptop, maar toch net groot genoeg om een meerwaarde te bieden op de netbooks. De accutijd is acceptabel maar had langer gemogen. Er is ook een 8cell accu te verkrijgen voor deze laptop, ik denk dat dit een goede upgrade is op de nu meegeleverde 4cell.
De prijs is goed, de laptop is te krijgen onder de 400 euro en kan daardoor (ook door het formaat) concurreren met de betere netbooks.