€ 279,90 bij NBB.com

Samsung Odyssey G7 G70D 27" Zwart Review

9 november 2025, laatste update op 11 november 2025, 51 views Rapporteer
Testpanel +1

Bij het gebruik van deze monitor door de afgelopen 2 weken heb ik hem comfortabel kunnen gebruiken in mijn allerdaagse leven. Hierbij heb ik meerdere interessante pros en cons kunnen ondervinden,

Pluspunten

• Refreshrate
  • Stevig
  • Best goede speakers
  • Scherm geprijd

Minpunten

• Blooming bij HDR
  • Backlight bleed
  • Edge-lit

- Hoge refreshrate van 144 is zeer fijn op een 4K scherm vorral bij gamen

- Gebruiksgemak: De monitor biedt het beste van twee werelden: je hebt de aansluitmogelijkheden van een echte monitor (DP en HDMI), gecombineerd met slimme tv-functies zoals SmartThings en PIP (picture in picture). Handig om snel je telefoon te spiegelen om ernaast te kiezen welke output je samen op het scherm wilt tonen, wil je gebruikmaken van Tizen OS en SmartThings, dan moet je eerst een Samsung account aanmaken.

- BouwKwaliteit: De voet is toolless, heeft goed gewicht en door zijn lage profiel neemt hij niet veel praktische ruimte op. De monitor is goed afgewerkt en staat stevig op zijn stalen voet. De hoogteverstelling, kantelen en draaien gaan soepel met een forse weerstand dan ik normaal gewend ben, de dunne bezels zijn zeer zeker welkom, ook heb ik met het scherm niet het gevoel alsof ik met glas omga wat ik wel een beetje heb met mijn alienware QD-OLED, en sinds ik een kleine zoon heb van 16 maanden was het scherm vies geworden nar het gooien met een bekertje and het schoonmaken van het scherm ging heel makkelijk zonder rare strepen or kleine krasjes achter te laten.

- Featureset: HDMI 2.1 2x (waarvan 1 E-ARC), USB-Hub naar de PC, DisplayPort 1.4, G-Sync Compatible, FreeSync en VRR voor consoles. Ook zijn er aansluitmogelijkheden voor wifi en LAN.

- De monitor kwam met alle nodige kabels (display en power) en kwam hierbij ook met een een setup scherm/guide die makkelijk te volgen was en soepel verliep.

- De monitor komt met een handige afstandsbediening die goed en responsive werkt. Hierbij komt de monitor ook met een ingebouwde smart-hub die alles heeft wat ik op dagelijkse basis zou gebruiken en nog veel meer.

- De monitor heeft allerlei coole extra theater en game functies (bij voorbeeld een functie om de game minimap in te zoomen die ik gebruikt heb met league of legends, sinds ik minimap blind ben*

- Speakers: deze verraste me best wel eigenlijk, normaal zetten fabrikanten afschuwelijk speakers erin, maar bij de G70D zijn ze helder en hebben best wel wat volume in zich, sinds ik voor deze test heb gekozen mijn headset niet te gebruiken met gamen en ik wel alles kon horen tot kleine voetstappen in escape from tarkov tot de explosies in battlefield 6, voor mensen die soms geen headset op willen zijn de speakers zekers een goede aanvulling op de monitor

- De scherpte van het scherm in verband met de accurate kleuren en goed dichte PPI is het een hele fijne ervaring voor gamen en film en TV gelijk.

- Scherm blijft lekker koel tijdens de warme dagen. (Heel fijn dat de monitor ook een matte coating heeft)

- Peak brightness is lekker hoog

- I.v.m. de edgle-lit technologie is er een bug waar als je een meestendeels zwart scherm scherm hebt komt er veel bloom van witte objecten, Hier als voorbeeld had ik zelf een grote witte verticale kolom die mijn muis volgde en op een goede 1/6 deel van mijn scherm te zien was.

- Scherm dimt na een tijdje, maar als hij weer actief word duurt het heel lang voordat de dimming weg is.

- Smart functie is heel fijn, maar word niet zo veel gebruikt i.v.m. smart TV's onder deze prijs.

League Of Legends: De hoge refreshrate en response tijd maken een goed verschil tijden intense situaties en helpen met beter zien wat er gebeurt, Hierbij heb ik van de monitor ook de mini-map functie goed kunnen gebruiken sinds ik hier persoonlijk altijd vergeet te kijken.

Battlefield 6: Deze game ziet er geweldig uit op deze monitor en is een goede ervaring. Dankzij de FreeSync/Gsync zag alles er ook soepel uit, ook zal dat Battlefield nog zijn release en performance problemen heeft.

Smart functie: Apart voor en scherm van deze grote maar vrij fijn. Zelf dacht ik dit niet veel te gebruiken maar het was toch te makkelijk om hem snel even om te zetten en wat te kijken. Zelf kijk ik graag Anime en is Crunchyroll gelijk beschikbaar vanaf mijn home-scherm.

Honorable mention: De afstands bediening heeft een klein zonne paneeltje. Ik vraag hier al jaren om en iemand heeft het eindelijk gedaan. Big W. (Hij is ook USB-C met een interne batterij dus je hoeft ook nooit een batterij te vervangen).

Prijs: Het scherm is momenteel scherp geprijsd, anders dan bij de release. Nog even gekeken op Pricewatch voor vergelijkbare schermen met dezelfde resolutie en IPS-panelen, en de meeste schermen in deze prijs catogorie zijn grootendeels 60Hz schermen zonder de leuke features van samsung

Heb jij ook een Samsung Odyssey G7 G70D 27" Zwart?