ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review
In oktober 2025 de ASUS Prime RX 9070 XT OC gekocht bij Alternate. Uitstekende prestaties op 1440 Ultra settings. Tijdens het benchmarken van de PC bleef de GPU met 100% load tussen de 50°C tot 65°C met fans rond de 30% tot 60%. Goede koelprestaties dus. De kaart vind ik vrij licht in gewicht, maar met goede bouwkwaliteit.
Een minpunt: Ik vond het relatief lang duren voordat de GPU voor (minder dan) de aanbevelingsprijs t.h.v. 695 euro beschikbaar was. Vanaf de release in maart 2025 zeker tot eind augustus/ begin september. Dus ongeveer 6 maanden. Het waren geen 2020-2021 prijzen, maar toch. Dit geldt trouwens voor alle RX 9070 XT modellen, niet enkel voor dit model.
Edit 19-01-2026: Prijs gestegen van +/- € 600 naar € 720. De goede prijs-kwaliteitverhouding van dit ASUS model gaat niet langer op.
Pluspunten
Blijft koel met lage geluidsproductie FSR 4 stuk beter dan FSR 3 Strak design Goede bouwkwaliteit
Minpunten
Witte strepen op de GPU niet helemaal mijn persoonlijke smaak Lange tijd niet beschikbaar voor adviesprijs Door de huidige prijsstijgingen is de prijs-kwaliteitverhouding verminderd
Heb jij ook een ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6?
:strip_exif()/u/2271134/crop68e04a813107a_cropped.webp?f=community)