ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti 16GB GDDR7 OC Edition Review
4 november 2025, laatste update op 4 november 2025, 34 views
Rapporteer
Product gekocht
Wat mij betreft een prima kaart in deze prijsklasse. Vlot, stil en een goede bouwkwaliteit. Niet te lang, dus past in de meeste behuizingen. Ik wilde betere performance en van meldingen af dat er onvoldoende VRam beschikbaar is, voor een zo klein mogelijk budget en een stap naar een nieuwere generatie. Dat is voor mijn doeleinde/gebruik geslaagd.
Pluspunten
- Snel en Stil
- Goede bouwkwaliteit
- Blijft koel, ook onder load
- Prima performance voor de prijsklasse
Ik ben niet een gamer, maar de spellen die ik speel, moeten wel goed zijn.
Ik had een 4060Ti OC EVO met 8Gb en dat is in de praktijk net even te weinig als je 1440p op Ultra of Hoog instelt. Wel speelbaar maar meldingen over laag geheugen. Momenteel speel ik regelmatig Forza Horizon 5 en haalde tussen de 80 en 97 fps. Daarom besloten dat ik een stap hoger wilde, voor een zo gunstig mogelijke prijs. Natuurlijk weet ik dat er andere series zijn die in verhouding meer waarde opleveren voor het geld en ook veel beter presteren, maar dergelijke games gebruik ik niet.
Uitgekomen op dit 16Gb model ook een Ti OC, zoals mijn vorige kaart. Mid Tier geranked. Er zijn net iets snellere Ti OC van de 5060 te krijgen, maar dat verschil in winst is klein, die kaarten hebben 3 fans en zijn ook weer duurder. Wel met voordelen, maar ik had het er niet voor over.
Installatie verliep net als anders, vlot, niets op aan te merken.
Ik heb het Dual Bios ingesteld met de switch op Quiet en ik doe geen OC boost. Fans zijn 90% van de tijd uit, dus erg stil en de temperatuur blijft onder de 40 graden.
Na een driver update, die vandaag uitgekomen is, Forza gestart.
De settings aangepast naar 1440p Extreme en DLSS op Ultra Performance ingesteld. Beeldscherm is 180Hz wat ook ingesteld staat in Forza.
Even een poosje door verschillende landschappen gereden en verschillende scenes uitgeprobeerd, druk en rustig. Geen haperingen en belangrijker nog, voor mij, geen melding meer over te weinig geheugen. De Nvidia Overlay aangezet en de GPU zit rond de 90% en de fps zit rondom de 180, soms iets meer, soms 178.
Ik ben meer dan tevreden met deze upgrade, ook al is het maar een kleine op papier. Maar ik merk echt wel duidelijk dat ik meer van alles heb en jongere techniek, PCIe5.0 en GDDR7 dragen daar zeker aan bij. Alles gaat nu gewoon veel gladder. Verder doe ik wat surfen, office en iets productiviteit, maar daar is bijna elke kaart wel geschikt voor en deze zeker.
Ik kan iemand met een soortgelijk profiel en niet al te hoge gaming eisen de Asus Dual GeForce RTX 5060 Ti 16Gb OC van harte aanbevelen. Doet gewoon wat je ervan verwacht.