€ 39,91 bij CAPS

MSI Forge GK310, Red Switches, Qwerty US Review

3 november 2025, laatste update op 3 november 2025, 10 views Rapporteer

Ik koos voor MSI omdat het tot dusver een fijn merk is gebleken.
Deze aankoop is echter verkeerd ingeschat.

Pluspunten

• Prijs
  • Volumeknop

Minpunten

• Verlichting
  • Zichtbaarheid toetsen
  • Ongevoelig

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik dacht het merkt MSI is in het verleden me niet tegengevallen.

Na best wel wat toetsenborden te hebben gevoeld in winkels, maar toch liever geen 200 euro te willen uitgeven aan een toetsenbord, heb ik maar besloten een goedkoop toestenbord te kopen met mechanische toetsen.

Van de mechanische toetsen is niet veel van te merken overigens, behalve dat de diepte van de toetsen behoorlijk is. Ik had echter verwacht dat je de toetsen ook zou voelen wanneer de toets zou aanslaan maar dat is vrij gevoelloos, met als gevolg dat ik vaak letters typ die er naast zitten. Misschien went het op den duur, ik heb hem net een week.

Mijn Microsoft toetsenbord (uit de jaren 90 met PS/2 aansluiting nog en vreselijk saai creme kleurtje van welleer) is veel en veel fijner, maar helaas niet meer aan te sluiten.

Nog een nadeel en dat is wel het grootse, ik kan niet blinddtypen en dan kijk je al gauw een paar keer naar het toetsenbord, het is nauwelijks zichtbaar wat voor teken er op staat, zowel bij daglicht, is het niet goed te onderscheiden van het zwart, en ook 's avonds niet als de verlichting meer een rol speelt. Dan is het niet genoeg van binnennuit verlicht. Erg hinderlijk. En tevens had ik gehoopt dat men de RGB kleuren kon bijstellen maar dat is alleen maar het patroontje of animatie van de toesen, de kleur per toets staat vast. Jammer.

Wat wel handig is is de knop waarme je snel het volume kunt verstellen van je audio.

En wat ook prettig is, dat ie de stand van de animatie van de kleuren wel onthoudt

Kortom, geen aanrader als je je ook zou storen aan de boven vermelde zaken.

Het is niet zo dat ie toetsen weigert, maar het is gewoon niet gebuiksvriendelijk.

Toch maar eens gaan investeren in een goed toetsenbord.

Mijn armumenten: Ik wil graag voelen wanneer ie aangrijpt, maar weer niet te veel hoorbaar. En het toetsenbord mag wat groter zijn en niet diect ophouden naast de toetsen.

(edit: typefouten)

Heb jij ook een MSI Forge GK310, Red Switches, Qwerty US?