Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF 16G Review
29 oktober 2025, laatste update op 29 oktober 2025, 19 views
Rapporteer
Product gekocht
De Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF 16G is een indrukwekkende kaart die op vrijwel elk vlak weet te overtuigen. De prestaties liggen ongeveer 63% hoger dan mijn vorige ASUS RTX 4070 DUAL; dat merk je direct in games en bij zware workloads. De koeling is uitstekend; zelfs onder volle belasting blijft de kaart stil en komt de temperatuur niet boven de 60°C. De meegeleverde GPU-steun is bovendien een fijne toevoeging en zorgt voor een stabiele montage in de behuizing..
Pluspunten
- Sterke prestaties – tot 63% sneller dan een RTX 4070
- Zeer stille werking, ook onder load
- Lage temperaturen (max. rond 60°C)
- Compact SFF-ontwerp met stevige bouwkwaliteit
- Meegeleverde GPU-steun
- Redelijke prijs gezien het prestatieniveau
- Uitstekende service van Megekko
Minpunten
- Geen RGB-verlichting
- Prijs nog steeds aan de hoge kant, maar al veel beter
Ook qua prijs is dit model eindelijk weer wat normaler geprijsd; €769 inclusief €20 Steam-credit en ARC Raiders voelt als een redelijk en acceptabel aanbod in de huidige GPU-markt. Natuurlijk zien we liever dat de prijzen nog wat zakken, maar dit is tenminste weer een stap in de goede richting.
Een klein minpunt is het ontbreken van RGB-verlichting; voor sommigen geen probleem, maar wie een verlichte setup wil, zal dat zeker missen. Had RGB een optie geweest, dan zou ik hem een 5/5 geven.
Al met al een krachtige, stille en efficiënte kaart die zijn plek in een moderne gaming-pc meer dan verdient; en ook een pluim voor Megekko voor de snelle levering en uitstekende service.