ASUS ROG Strix B650E-I GAMING WIFI Review

26 oktober 2025, laatste update op 26 oktober 2025, 18 views

Rapporteer

Product gekocht

Uitstekende bouwkwaliteit. Een van de beste MiniITX AM5 moederborden voor deze prijs!

Pluspunten

- goede bouwkwaliteit
- goede eigenschappen
- S/PDIF audio
- goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

- MediaTek WiFI 6E (Intel zou beter zijn)

De bouwkwaliteit is uitstekend. De beschikbare I/O is ook goed (2,5G Intel LAN, S/PDIF audio, PCI-E Gen5 x16 en Gen5 x4 M.2 met goede koeling, kleurgecodeerde debug LEDs, veel snelle USB-poorten).
Een ding dat ik niet prettig vind, is de MediaTek WiFi. Ik had problemen met het installeren van de Bluetooth drivers voor Windows 10 (dus ik heb nog steeds geen Bluetooth in Windows). Gelukkig gebruik ik voornamelijk Linux. Ik heb nog geen problemen gehad met WiFi of Bluetooth op Fedora 42!
De enige concurrerende moederborden in deze prijsklasse zijn de MSI MPG B850I EDGE TI WIFI of de ASRock B850I Lightning WiFi, maar ik vind deze Asus het beste.
Ik heb het gebruikt in mijn Fractal Design Ridge case, samen met een Ryzen 7 7700 CPU en een RX 9070 XT GPU voor een zeer krachtig en mooi ITX PC!